DİSKİ sorumluluğu esnafa, suçu Tigris’e attı

DİSKİ sorumluluğu esnafa, suçu Tigris’e attı
“Oto Center Sitesi sular altında” haberimizi “ideolojik” bulan DİSKİ, su baskınında mağduriyet yaşayan esnafın sorununa neden geç müdahale ettiğini açıklamalıdır.

Gazetemizin manşetinde yer alan 19.03-2020 tarihli “Oto Center Sitesi sular altında” haberine ilişkin DİSKİ’den açıklama yapıldı.

DİSKİ’den yapılan ilgili açıklamada ‘Oto Center Sitesi’nde yaşanan su baskını konusunda “Sorumluluk DİSKİ’nin değil ilgili sitenindir” ifadelerine yer verilirken, site esnafının sorunlarını dile getiren Tigris Haber’e yönelik olarak ise “ideolojik gazetecilik” suçlamasında bulundu.

DİSKİ’den yapılan açıklamada Tigris Haber “ideolojik gazetecilik” yaftasıyla suçlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) tarafından ‘Oto Center sular altında kaldı.’ haberimize yönelik yapılan açıklama şöyle:

“DİSKİ tarafından 2018 yılında bahse konu olan Oto Center sitesinin kendi sorumluluğunda yer alan dâhili kanalizasyon ve yağmursuyu şebekelerinin etkilenmemesine yönelik yağmur suyu tahliye projesi hazırlanarak site yönetimine sunulmuştur. Ancak 2018 yılından beri bahse konu proje ile ilgili site yönetimi tarafından herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiştir.

 Dolayısıyla yaşanan sorun tamamen site yönetiminin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesinden kaynaklanmaktadır. Nitekim site yönetimi bugün (19.03.2020) DİSKİ Atık Su Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek bu gerçeği itiraf etmiş ve yükümlülüklerini yerine getireceklerini belirtmiştir.

Kaldı ki Çağrı Merkezine yapılan başvuruya istinaden; DİSKİ Atık Su Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından 18.03.2020 tarihinde, 2 kez vidanjör ve teknik personel ile müdahale edilmiştir. Ancak söz konusu sorunun vidanjör ile çözülmesinin mümkün olamayacağı ve yeni şebekenin yapılmasıyla çözüme kavuşacağı bilgisi de site yönetimine iletilmiştir.

Sorumlu gazetecilik; yetkili bile oldukları şüpheli kişiler tarafından söylendiği iddia edilen ithamları aktararak ideolojik gazetecilik yapmayı değil, en azından hakkında suçlamalarda bulunulan kurumdan bilgi almayı gerektirir. Devlete yönelik aleyhteki haberleri hiç sorgulamadan yayınlamak gerçek gazetecilik değildir.”

DİSKİ haberimizi “ideolojik” buldu

Tigris Haber’in manşetine taşıdığı “Oto Center Sitesi” esnafının yaşadığı su baskını mağduriyeti DİSKİ tarafından “ideolojik gazetecilik” diye suçlandı.

Tigris Haber’in bugüne kadarki yayın faaliyeti DİSKİ’nin de tüm devlet kurumlarının da halkın da tüm siyasi parti ve STK’ların gözleri önündedir.

Gazetemiz bağımsız habercilik anlayışının gereklerine azami ölçüde özen gösterdiği gibi, bugüne kadarki yayın çizgisinde asla devlet kurumlarının aleyhine, onları yıpratma kastıyla hareket etmemiştir ve etmeyecektir. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, Tigris Haber vatandaş odaklı yayın çizgisiyle vatandaşın yaşadığı sorunların da takipçisi olmayı sürdürecektir. Tigris Haber her kesimden, görüşten vatandaşın yaşadığı sorunları gündeme getirmeye ve varsa kurumların da eksikliklerini dile getirmeye devam edecektir. Kurumların eksikliğini dile getirirken de amacımızın kurumları yıpratmak değil, vatandaşın yaşadığı mağduriyetler üzerinden ortaya çıkan eksiklikleri hatırlatmaktır.

DİSKİ neden geç geldi?

DİSKİ’nin gazetemizi “ideolojik gazetecilik” diye suçladığı haberde de yapılan bundan öte bir şey değildir. Kentte etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışın ardından Oto Center esnafının yaşadığı bir su baskını mağduriyeti var ve sabah saatlerinden itibaren esnaf tarafından aranan DİSKİ ekipleri olay yerine 6 saati aşkın bir zaman sonra ancak gelebiliyor ve suyun tahliyesine başlanıyor. Eğer DİSKİ esnafın sorununa zamanında müdahale edebilmiş olsaydı zaten bu bir haber konusu dahi olmayabilirdi. Çünkü esnaflar, saatlerce DİSKİ ekiplerini bekledikten sonra, sorunlarına bir çözüm bulamadıkları için basınla irtibata geçmişlerdir.

oto-center-7-001.jpg

DİSKİ ekiplerinin su baskınına müdahalesi

DİSKİ, esnafın yaşadığı mağduriyete neden geç müdahale ettiğini açıklamak yerine esnafın sorununu dile getiren yerel basını “ideolojik gazetecilik” yaftasıyla suçlama yoluna gitmiştir. Kaldı ki, haberin içinde DİSKİ ekiplerinin su baskınına müdahalesi, suyu tahliye etmeye çalışmalarına da yer verilmiştir.

Kurumlara eksiliklerini hatırlatmak neden yıpratma olarak algılanıyor?

Tigris Haber’in derdi devlet kurumlarını yıpratmak değil; vatandaşın, esnafın yaşadığı mağduriyetleri dile getirerek kurumların eksikliklerine dikkat çekmektir. DİSKİ, gazetemizin haberlerine konu olmaktan rahatsızlık duyabilir ama bunun için Tigris Haber’i mesnetsiz ithamlarla suçlayacağına görevlerini eksiksiz yerine getirmenin çabasına girmelidir.

Tigris Haber, vatandaş odaklı yayınını sürdürecek…

Tigris Haber, ne dün ne bugün ne de yarın vatandaş odaklı yayın yapmaktan asla en ufak bir taviz vermeyecektir. Tigris haber sadece vatandaşın yanındadır ve ayrımsız bir şekilde vatandaşın yaşadığı tüm sorunların takipçisi olmayı sürdürecektir.

Tigris Haber’in de DİSKİ’nin de eksiğini, fazlasını en iyi değerlendirecek olan vatandaşlardır. DİSKİ’nin Tigris Haber’e yönelik olarak sarf ettiği “ideolojik gazetecilik” suçlamasını vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz.

Tigris Haber Gazetesi 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum