DİSKİ’den ihtiyaç sahibi vatandaşları sevindiren karar

DİSKİ’den ihtiyaç sahibi vatandaşları sevindiren karar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi vatandaşların içme suyunda yüzde 50 indirime gitti.

İndirime ilişkin yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Vali Yrd. ve DİSKİ Genel Müdür Vekili Ahmet Naci Helvacı, 80 bin ihtiyaç sahibinin indirimden yararlanacağını belirtti.

İhtiyaç sahiplerine 1 Ocak 2020'den itibaren su yüzde 50 indirimli

Helvacı, açıklamasında, "Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında alınan Büyükşehir Belediye Meclisinin 27.11.2019 tarih ve 340 sayılı kararı ile uygulanacak olan yeni su tarifesine göre fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımız 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren içme suyunu % 50 indirimli olarak kullanacaklar. Alınan bu karar ile Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına tabi olmayan 3294 sayılı Kanun kapsamında fakir ve muhtaç durumda olduğu tespit edilen eşi vefat eden kadınlar, 2828 sayılı Kanunda belirlenen öksüz ve yetimler, 2022 sayılı Kanuna göre; 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlar ile Engelli ve muhtaç vatandaşlar 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren içme suyunu % 50 daha ucuza kullanacak." diye ifade etti.

Yüzde 50 su indiriminden 80 bin ihtiyaç sahibi yaralanacak

Yüzde 50 indirimden ihtiyaç sahipleri dışında yararlanacakları belirten Helvacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca, muhtaç asker ailesi, muhtaç asker çocuğu, şehit yakınları, gazi ve milli sporcular bu indirimden yararlanacak. Aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşantımızda önemli bir yeri olan taziye evleri de suyu % 50 indirimli kullanacak. Vali Güzeloğlu’nun iradesi doğrultusunda ilk defa bu kadar geniş kapsamlı yapılan indirim ile 80 bin civarında ihtiyaç sahibinin yüzü gülecek." (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.