DİSKİ’den kesintisiz içme suyu atağı

DİSKİ’den kesintisiz içme suyu atağı
DİSKİ, kesintisiz içme suyu için enerji nakil hatlarında bakım ve onarım başlattı

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaz ayları öncesi Diyarbakır kent merkezine içme suyunu kesintisiz sağlamak için enerji nakil hatlarında bakım ve onarım çalışması başlattı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 4’ü merkez, 13’ü kırsal olmak üzere toplam 17 ilçede hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz ayları öncesi enerji hatlarından kaynaklı oluşacak içme suyu kesintilerinin önüne geçmek için harekete geçti. Ekipler, Diyarbakır merkez içme suyu arıtma tesisi ile DİSKİ Karakilise kök binası arasındaki 7 kilometrelik mesafede bulunan enerji nakil hatlarında oluşabilecek arızaların önüne geçmek amacıyla başlattığı bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yeni nesil izolatörler takıldı

Yüksek gerilim hattında çalışabilir sertifikası bulunan ekipler, İçme Suyu Arıtma Tesisi ile DİSKİ Karakilise kök binası arasındaki mesafenin 3 kilometresindeki enerji nakil hattında bulunan izolatörlerde kırık tespit etti. Ekipler, kırılan izolatörler yerine yeni nesil silikonlu izolatörler taktı. DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, enerji nakil hatlarında her hangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum