DİSKİ'den TOKİ kuyusu açıklaması

DİSKİ'den TOKİ kuyusu açıklaması
DİSKİ, TOKİ konutları yakınındaki koku ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ihmalin TOKİ idaresinden kaynaklandığı belirtildi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi’ndeki stadyum karşısında bulunan TOKİ konutlarına ait kanalizasyon toplama kuyusunda biriken ve kötü kokuya sebep olan suyun tahliyesi sırasında çevreye verdiği rahatsızlıkla ilgili yaptığımız haber ses getirdi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bahse konu olan durumun DİSKİ’nin yetki ve sorumluluk alanında olmadığı, söz konusu olan durumun TOKİ idaresinden kaynaklandığı belirtildi. DİSKİ açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:

diski-aciklamasi1.jpg“Stadyum karşısında bulunan TOKİ konutlarına ait kanalizasyon toplama kuyusunda birikerek kendi motopompları ile DİSKİ’NİN kanalizasyon şebeke hattına iletilerek Atıksu Arıtma Tesisine deşarjı sağlanmaktadır. Ekiplerimizin incelemesi üzerine söz konusu TOKİ’ye ait kanalizasyon toplama kuyusunda bulunan motopompların arızalanıp işlevsiz kalmasından dolayı TOKİ sakinlerince kanalizasyon kuyuları sokağa açıktan bırakılmıştır. Bahse konu olan durum TOKİ sorumluluğunda olup kurumumuzun herhangi bir ihmali ve sorumluluğu bulunmamaktadır. DİSKİ Genel Müdürlüğü, Halk sağlığını korumak için 7/24 esasına göre çalışmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum