DİTAM final çalıştayını Diyarbakır’da düzenledi

DİTAM final çalıştayını Diyarbakır’da düzenledi
Diyarbakır Merkezli Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM)  "Toplumsal Barış Süreçlerinde Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü" konulu final çalıştayını Diyarbakır’da düzenledi.

HABER: BEKİR GÜNEŞ

Tigris Haber- Diyarbakır Merkezli Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM)  "Toplumsal Barış Süreçlerinde Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü" konulu final çalıştayını Diyarbakır’da düzenledi.

2016 yılından beri Diyarbakır, Urfa, Batman, Van, Hakkari illerinde STÖ temsilcileri bölgesel toplantılar düzenleyip, farklı tarihlerde ise Ankara, Mersin, İstanbul, Antalya ve İzmir’de bölgesel çalıştaylar yapan DİTAM "Toplumsal Barış Ağı Geliştirme Projesi’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

‘Türkiye'de barışın yeniden tesisi konusunda Sivil Toplum Örgütlerinin rolünün ele alındığı Diyarbakır çalıştayı Demir Otel’in toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştaya Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, DİTAM Başkanı Mehmet Vural, Barış Vakfı’ndan Hakan Tahmaz; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Ordu, Diyarbakır, Batman, Urfa, Malatya, Van, Hakkari gibi illerden  STÖ ve temsilcileri ile aktivistler katıldı.

ditam-2.jpg

İki oturum şeklinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DİTAM Başkanı Mehmet Vural, çalıştaya katılan herkese teşekkür etti.

Türkiye’de Barış Süreci ve Mevcut Durum Değerlendirmesi, yapan Vural, 'Toplumsal Barış Ağı’ toplantı ve çalıştaylarına 15 ilden 91 sivil toplum örgütü temsilcisi ve aktivistin katıldığını ve bu ağı zenginleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

DİTAM Başkan Yardımcısı Mesut Azizoğlu’nun da Toplumsal Bağış Ağı Projesi ile ilgili detaylı bilgi verdiği çalıştay, Seher Akçınar moderatörlüğünde ‘Toplumsal Barış Süreçlerinde STÖ’lerin Rolü’ konusu ele alındı.

ditam.jpg

Çalıştayın ikinci oturumu ise Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Ahmet Özmen Moderatörlüğünde, “Toplumsal Barış Süreçlerinde Sivil Toplumun Rolü’ konusunun ele alınması ve katılımcıların görüşlerini dile getirmesi ile devam etti.

Diyarbakır’daki barış çalıştayı genel değerlendirme ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.