VİDEO - DİTAM'dan "Diyarbakır Yerel Hizmetlerden Neleri Kaybediyor" toplantısı

Dicle Toplumsal Araştırmalar Derneği (DİTAM) tarafından ‘Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlıklı bir toplantı düzenlendi.

HABER: Sait BAYRAM

KAMERA: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır'daki bir Otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Feridun Çelik, DTSO başkanı Mehmet Kaya, İş konseyi Başkanı Mustafa Vural ve kentteki sivil Toplum Örgüt Temsilcileri katıldı.

ditam-1.jpeg

Toplantıda tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın mesajları okundu.

ditam-2.jpeg

‘Kent Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri’ adıyla başlatılan çalışma kapsamında Diyarbakır’da dört ana başlık belirleyerek 80 civarında sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dört farklı odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kent, Çevre ve Kültürel Miras, Sosyo Kültürel Yaşam ve Politikalar, İktisadi Durum ve Kırsal Kalkınma, Kadınlar, Gençler ve Çocuklar konularına yer verildi.

ditam-3.jpeg

Yerel Hizmetlerin ve yaşanan eksikliklerinin daha görünür kılınması hedefleniyor

Toplantı, son yıllarda Diyarbakır’ın yoğun politik ortamında az konuşulan yerel hizmetlerin ve yaşanan eksikliklerin daha görünür olmasını sağlamak ve Türkiye’nin batısındaki belediyecilik hizmetleriyle, Diyarbakır’daki belediye hizmetlerini karşılaştırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.