Diyar- inter U-16 takımında hedef; Türkiye şampiyonluğu

Diyar- inter U-16 takımında hedef; Türkiye şampiyonluğu
Yaklaşık 3 sezon önce kurulan ve alt yapıya verdiği önemle dikkat çeken Süper Amatör ligi A grupta ve U16 liglerinde mücadele eden Diyarbakır İnter Futbol Kulübü, bünyesinde Türkiye liglerinin en genç kadrosunu kurdu.

TİGRİS HABER - Kadrosunu 2005 ve 2008 doğumlu futbolculardan oluşturan Diyar- İnter spor kulübünün bu yılki hedefi, şampiyonluk.

Türkiye’nin en genç Süper Amatör Lig takımı olduklarını belirten Kulüp Başkanı Ahmet Süer, “Tek amacımız var. O da bu kentin çocuklarının önünü açmaktır” dedi.

“Hedef Türkiye U16 Şampiyonu olmak”

U14 Ligi’nde geçen sezon Türkiye ikincisi olarak tarihi bir başarıya imza atan Diyarbakır İnter Futbol Kulübü, alt yapısında yetişen futbolcuları Süper Lig dahil profesyonel liglere kazandırmaya ve aynı zamanda farklı yaş kategorilerinde değerlendirmeye devam ediyor.Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nde ve U 16 liglerinde mücadele eden İnter spor kulübünden yapılan açıklamada, “Bu yıl U- 16 Yaş kategorisinde grupta Play-Off’u garantiledik. Hedefimiz olan Play-Off maçlarımızı kazanarak adımızı Türkiye finallerine yazdırmak olacaktır. Gecen yıl kurduğumuz ana kadromuzu bozmadık ve 3-4 yeni transferde yaparak güçlü bir kadro kurduk. Özel sporculardan kurulu takımla Türkiye Finallerinde Türkiye şampiyonluğunu Diyarbakır iline getireceğiz. Bizler buna inanıyoruz.” Denildi.

“Şu anda Türkiye liglerinde En gen kadro bizde”

Kısa zamanda önemli başarılar elde eden bir kulüp haline geldiklerini belirten Kulüp Başkanı Süer,”Rakiplerimiz transfer yapıp daha büyük yaştaki futbolcuları oynatırken, biz kendi öz kaynaklarımızdan besleniyoruz. Alt yapımızda yetişen gençleri Süper Lig ve diğer profesyonel liglere kazandırmanın yanı sıra kendi amatör takımımızda değerlendiriyoruz. Türkiye’nin yaş ortalaması bakımından en genç Süper Amatör Lig takımı bizde. Bu tabloyu meydana getiren teknik heyetimize teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’da var olan devasa futbolcu potansiyelini değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.