Diyarbakır 10 Gözlü Köprüde İsrail'e tepki

Diyarbakır 10 Gözlü Köprüde İsrail'e tepki
Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilikleri tarafından "Gazze'deki Katliamın Durdurulması İçin Anne ve Çocuklar El Ele" sloganıyla tarihi On Gözlü Köprü'de "Katliam Durdurulsun" etkinliği düzenlendi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü katliam ve soykırımlara dikkat çekmek, gündemde tutmak amacıyla İslami sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilikleri, tarihi On Gözlü Köprü'de, "Katliam Durdurulsun" temasıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gazzeli anneler ile dayanışma amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında bir araya gelen Diyarbakırlı anne ve çocuklar köprüden aşağıya dev Filistin bayrağı sarkıttı. 5 dakikalık siren sesi eşliğinde oturma eylemi gerçekleştiren anne ve çocuklar, seslendirilen ezgilerden sonra basın açıklaması yaptı.

"1 Milyon 400 bin insan Refah Sınır Kapısı'nda aç ve sussuz"

Hazırlanan basın açıklamasını Avukat Elif Fidantek okudu. İşgal rejiminin yüz yıla yakın bir süredir Filistin halkına sistematik bir şekilde zulmettiğini ve her yıl sistematik olarak sürdürülen bu zulmün 7 Ekim'den bu yana çok şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirten Fidantek, kadın ve çocuklar başta olmak üzere tüm Gazze halkının bu zulümden etkilendiğini dile getirdi.

ongozlude-israile-tepki2.jpgDiyarbakırlı kadın ve çocuklar olarak aylardır durdurulmayan soykırıma karşı Filistinli Müslümanlar ile dayanışma niyetiyle meydanlarda bulunduklarını söyleyen Fidantek "Bugün burada tüm insanlara sesleniyoruz. Meydanlardan ayrılmayın, sesinizi duyurmak için meşru her yolu deneyin, siyonist malları boykot edin, duaya, infaka ve bilinçlendirme çalışmalarına mutlak surette devam edin. Siyonist mallarda yapılan indirimlere, cezbedici vitrinlere kanmayın. Unutmayın siyonist mallara verilen her kuruş Gazzeli küçük bedenleri paramparça etmekte ve bu zulme katkı sunmaktadır." şeklinde konuştu.

Ateşkes Talep edildi

Fidantek, "Yetkililere sesleniyoruz. siyonizmi durdurmak için elinizden gelen her şeyi yapın. Ticareti ve ilişkileri sonlandırın. Caydırıcı yaptırımlar uygulayın. 8 ayı aşkın süren bu zulmün son bulması ve Gazze halkının esenliğe kavuşmasını Allah'tan niyaz ediyor, kalıcı bir ateşkes talep ediyoruz." diye belirtti.

Etkinlik, okunan dua ve çocukların gökyüzüne Filistin Bayrağı renginde uçan balon uçurmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.