Diyarbakır AK Parti, TPIC için isim listesi verdi iddiası

Diyarbakır AK Parti, TPIC için isim listesi verdi iddiası
Batman’da TPIC Genel Müdürlüğü’ne alınacak personel için AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının liste hazırladığı iddia edildi. Listede isimleri bulunan bazıları önceki gün mülakata alındı. Liste iddiası partide ciddi tartışmalara neden oldu.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz günlerde bir devlet kurumuna alınacak 30 kişilik personel listesinin AK Parti il başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edildi. 14 Şubat günü yapılan yönetim kurulu toplantısında diğer üyelerin haberdar olması neticesinde tartışma yaşandığı ve tartışmaların neticesinde verilen listenin Ankara'da dondurulduğu iddia edildi.

Tepki geldi, liste donduruldu

İddialara göre, TPIC (Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi) Genel Müdürlüğü Batman bölgesi, bir süre önce personel alımı için kadro açtı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı da, yakınlarının ve partililerin tanıdıklarının işe alınması için 30 kişilik bir liste hazırladı. Hazırlanın listenin ilçe yönetimlerine sızması üzerine, durum Diyarbakır vekillerine bildirildi, tepkiler üzerine liste donduruldu. İddiaya göre tepkilerin ardından başka bir liste daha hazırlandı.  Söz konusu listede isimleri bulunanlardan bazılarının geçtiğimiz günlerde Yenişehir semtinde bulunan bir otelde mülakata alındıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, söz konusu iddiaları yalanlamıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum