Diyarbakır Amatör liginde liderlik el değiştirdi

Diyarbakır Amatör liginde liderlik el değiştirdi
Aktepe A.Ş 1'nci Amatör ligi A grupta mücadele veren Diyarbakır Gökkuşağı spor Diyarbakır İdmanyurdu spor'u 3-2'lik net bir skorla geçerek, Averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Liderlik koltuğuna oturdu

TİGRİS HABER - Vali Ahmet cemil Serhadlı sahasında oynanan Aktepe A.Ş 1'nci Amatör ligi A grup mücadelesinde Diyarbakır Gökkuşağı spor Diyarbakır idman yurdu spor'u 3-2'lik net bir skorla geçerek, Diyarbakır Sağlıkspordan gol Averajı farkıyla liderliği aldı.

Balkaş, "Tüm spor Branşlarında sporcu yetiştirmek "

Diyarbakır İdmanyurdu galibiyetinin ardından liderlik koltuğuna oturan, Diyarbakır Gökkuşağı spor Antrenörü Muhsin Balkaş, "Biz kulüp olarak futbol diğer spor branşlarında kendi imkânlarıyla mücadele etmeye çalışan bir kulübüz" Kulübün temel hedefi kendi imkânları dâhilinde tüm branşlarda sporcular yetiştirmek ve iyi kulüplerimize göndermektir.

Yine aynı şekilde futbol olarak ilk kez amatör liginde kendi imkânlarımızla genç ve yetenekli oyuncularımızla mücadele ediyoruz. Şu anda Diyarbakır deplasmanlı 1'nci amatör futbol liginde 3'te 3 yaparak iyi bir başlangıç yaparak bu hafta Averajla liderlik koltuğuna oturduk.

"Takımda profesyonel oynayabilecek sporcularımız var"

Futbol olarak da kadromuzda bulunan akademi liglerinde ve daha önce mücadele eden, futbola küstürülmüş ve aynı zamanda üniversite'de bulunan yetenekli gençlerimizi yeniden futbola kazandırma mücadelesi içinde gayret ediyoruz. Kadromuzda profesyonel oynayacak kapasitede bulunan Tecrübeli sporcularımız var. Önemli olan bu yetenekteki arkadaşlarımızı tekrardan iyi kulüplerimize kazandırabilmek için mücadele içindeyiz. Şampiyon olmak tabi ki çok önemli ama gelip geçici bir başarıdır. Bir kulübün veya bir Antrenörün şampiyonluk kadar önemli bir sporcuyu profesyonel kulüplere verebilmek ve bir insana ekmek kapısını aralamak gayesi içinde olmalıdır. Tabi ki bu iş sadece bizimle bitmiyor şehrimizin iki profesyonel kulübü var birisi Amedspor, diğeri ise Diyarbekirspor'dur esas görev en çok onlara düşüyor.

"Bu başarılı gençlerimize herkes sahip çıkmalı"

Profesyonel takımlara sitem eden Balkaş "Biraz da bu konuda profesyonel kulüplerimizi eleştirmek sanırım doğru bir yaklaşım olacaktır". Çünkü yıllarca profesyonel kulüplerimiz günü birlik hedeflerin peşinden koşarak kendi Öz kaynaklarımızı bir kenara itmişlerdir. Örnek vermek gerekirse Diyarbekirspor son 6 sezondur alt kategorilere katılım göstermiyor. Bu Diyarbakır için büyük bir kayıptır. Diğer bir taraftan bakıyoruz. Amedspor var kendi alt yapısında yetiştirdiği ve yetenekli olan sporcuları formalite icabı profesyonel olarak imza attırılan, gençlerimiz oynatılmadan, yaşları ve zamanı doldukları zaman alt kategoriler olan Bal Ligi veya süper Amatör ligi takımlarına gönderiliyorlar daha sonra bu gençlerimiz hedeflediği ve umut ettikleri üst liglere gitmeden kaybolup gidiyorlar. Biz bunlara çok üzülüyoruz. "Bu Başarılı gençlerimize herkes sahip çıkmasını istiyoruz."

Ligde 9 puanla Averajla lider durumda bulunan Diyarbakır Gökkuşağı spor 31 Aralık 2024 Çarşamba günü Saat:16.00' da Şehitlik Sahasında 6 puanlı Diyarbakır Aslanspor'la karşı karşıya gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum