‘Diyarbakır anneleri’ bin gündür HDP önünde

‘Diyarbakır anneleri’ bin gündür HDP önünde
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1000’inci güne giren Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine katıldı

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da evlatlarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019’da oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 1000. güne girdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kente gelerek evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Soylu, "Sizler terör örgütü ve onun güdümündeki partiye çok önemli mesajlar verdiniz" dedi.

"Diyarbakır annelerinin huzurundayız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: " Diyarbakır annelerinin huzurundayız. Burada her birinin önünde saygıyla eğiliyorum. Annenin ne demek olduğunu bir kez daha dünyaya haykıran annelere müteşekkir olduğumuzu, bu ülkede terörden dolayı evlatlarını kaybeden anneler ve babalar adına bu başkaldırışların tarihi bir süreç olduğunu belirtmek istiyorum. Direndiler ve 35 evlatlarını sökerek PKK’dan aldılar. Herkes buradan bilsin sonuna kadar annelerimizin yanındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'da bulunduğu programdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cep telefonuna bağlanarak ailelere hitap etti. Erdoğan, "Değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Diyarbakır’daki yüreği yanık annelere teşekkür ediyorum” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.