Diyarbakır Bağcılar’da temizlik talebi var

Diyarbakır Bağcılar’da temizlik talebi var
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nin en büyük mahallesi olan Bağcılar’daki bazı sokaklarda bulunan boş araziler, çöp ve moloz merkezi haline geldi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan ve 151 bin 459 nüfusu ile Türkiye'deki 4 il ve 804 ilçenin nüfusundan daha fazla olan Bağcılar Mahallesi'nde son günlerde artan çevre kirliliğine yönelik tepkiler devam ediyor.

Bağcılar Mahallesi’nde büyük oranda bulunan boş araziler, çöp ve molozların alanı haline geldi. Yılardır devam eden bu durum rahatsızlık yaratırken, vatandaşlar alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesini istedi.

bagcilar-cop-moloz-1.jpeg

Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki 1150 sokak Bağ Parkı ile eski Siverek Caddesi arasındaki boş araziye çöp ve moloz dökülüyor. Dışarıdan getirilen molozların döküldüğü alanda büyük tepeler oluşurken, aynı alana zaman zaman çöp ve katı atıklar dökülüyor. Çevre kirliliğine yol açan çöp ve moloz yığınları halk sağlığını da olumsuz yönden etkiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nce, Diyarbakır genelinde başlatılan ‘Temizlik Kampanyası’ kapsamında alandaki çöplerin ve molozların toplatılması istendi. Mahalle sakinleri, bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi için Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi’nden talepte bulundu.

bagcilar-cop-moloz-2.jpeg

Hashavar ve Ahmet Kaya Caddesi’nde çöp ve moloz yığınları

Bağcılar Mahallesi’ndeki Hashavar Caddesi ve Ahmet Kaya Caddesi’ndeki boş arazilere gelişi güzel atılan çöp ve moloz yığınların artması tepkiye yol açtı. Belediyelerin yeterli temizlik yapmaması nedeniyle arazilerde oluşan çöp ve moloz yığınları, çevre kirliliğine neden olurken, çevresine de kötü koku yayıyor. Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu durumun devam etmesi, vatandaşın da tepkisine yol açıyor.

bagcilar-cop-moloz-3.jpeg

Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi’ne temizlik talebi!

Uzun zamandan beri çöplerin boş arazide bulunduğunu belirten semt sakinleri, moloz ve çöp yığınlarının toplanmamasına anlam veremediklerini söyledi. Kayyım belediyelerinin temizliğe önem vermediğinden yakının mahalleli, kaldırımlarda ve boş arazilerde gelişi güzel atılan çöplerin yığın haline gelmesinden oldukça şikâyetçi olduklarını aktardı.

bagcilar-cop-moloz-4.jpeg

Semt sakinleri; Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi’nin Çevre kirliliğine ve kokuya bu çöp ve moloz yığınlarının temizliğini yapmaları istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum