Diyarbakır Bağcılar’daki kaldırım taşları TBMM’de

Diyarbakır Bağcılar’daki kaldırım taşları TBMM’de
DEM Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Bağcılar mahallesinde sökülüp yapılmayan, çevreye rahatsızlık veren kaldırım taşları ile ilgili soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER- DEM Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Bağcılar mahallesinde sökülüp yapılmayan, çevreye rahatsızlık veren kaldırım taşları ile ilgili soru önergesi verdi. Eren, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den sorularının yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

Serhat Eren, soru önergesi ile ilgili gerekçesinde şunları söyledi;

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Türkiye'nin en büyük mahallesi konumundadır. Bağcılar Mahallesi'nin nüfusu 149 bin 194 olarak kayıtlara geçerken Tunceli, Ardahan, Kilis, Gümüşhane ve Bayburt gibi illerin nüfuslarını da geçmiş durumdadır.Ancak hızla artan nüfus nedeniyle mahallenin altyapı sorunları da giderek artmaktadır. Trafik, park yeri, yol ve kaldırımlar, çöp sorunu mahalle sakinlerinin en fazla yaşadıkları sorunlar arasında bulunmaktadır. Son olarak Tarafıma iletilen bilgilere göre Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Kamışlo Bulvarında 2 aydan fazla süredir kaldırım taşlarının yerlerinden söküldüğü ancak onarımın yapılmadan kaldırımların kendi haline bırakıldığı belirtilmektedir. Bulvardan her gün binlerce insanın geçtiğini belirten yurttaşlar kaldırımların bozuk olması nedeniyle araçların geçtiği yoldan yürümek zorunda kaldıklarını, kaldırım taşlarının sökülüp onarımının yapılmamasının hem ciddi bir çevre kirliliğine neden olduğunu hem de yayaları tehlikeye attıklarını belirtmektedirler.

Milletvekili Serhat Eren, bakana şu soruları sordu;

  1. Diyarbakır’ın bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesinin Kamışlo Bulvarında kaldırım taşlarının söküldüğü ve 2 aydan bu yana yenilenmesinin yapılmadığı doğru mudur?
  2. Kamışlo Bulvarındaki kaldırım taşlarının yenilenmesi için ihale ne zaman hangi usullerde yapılmış ve kim kazanmıştır?
  3. Onarım ve yenileme çalışmaları ne zaman başlamıştır?
  4. Kaldırım taşlarının yenilenme çalışmaları ihale şartnamesine göre hangi tarihte bitirilecektir?
  5. Bağcılar Mahallesinde yaşayan yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir girişiminiz olacak mıdır? (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum