Diyarbakır Baro Başkanı: Saldırıya uğradık

Diyarbakır Baro Başkanı: Saldırıya uğradık
Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, açlık grevinde olan bir tutuklu yakını tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi.

Saldırı sonrası Baro Başkanı Cihan Aydın ve çok sayıda avukat Adliye binası önünde açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, oğlu cezaevinde açlık grevinde olan bir kişi tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi. Diyarbakır Barosu'nun hedef alındığına dikkat çeken Aydın, "Bu bireysel bir saldırı değil. Bu işin örgütlü bir iş olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, saat 13:30'da 167.sini yaptıkları Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü'nden ayrıldıktan sonra saldırıya uğradıklarını belirtti. Aydın, yaptıkları basın açıklamasında bu saldırıyı yapan kişinin oğlu cezaevinde açlık grevinde olan bir kişi olduğunu söyledi.

Aydın'ın açıklaması şu şekilde:

"Malesef oğluyla yeterince ilgilenmediğimizi öne sürerek bize fiziki saldırıda ve tehditte bulundu" diyen Aydın, Konuşmak istememize rağmen saldırı yolunu tercih etti. Diyarbakır Barosu bu işin barışçıl bir şekilde sonuçlanması, kalıcı bir sakatlık yaşanmadan bir sonuçlanması için girişimlerde bulunduk. Daha bir saat önce Bayburt Cezaevi'nde arkadaşımızın tartaklandığını size anlattım. Dolayısıyla bu eleştiri kabul edilemez. Açlık grevinde olanların ailelerinin endişesini anlıyoruz." diyerek hukuk örgütü olarak endişeli olduklarının altını çizdi.

"ÖRGÜTLÜ BİR İŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

"Bu işin dostane şekilde çözülmesini isteyen Diyarbakır Barosu hedef alındı" şeklinde konuşan Aydın, "Bu bireysel bir saldırı değil. Bu işin örgütlü bir iş olduğunu düşünüyoruz. Daha Tahir Elçi'nin failleri ortaya çıkarılmadan yeniden Diyarbakır Barosu'na böyle bir saldırı örgütlenmesinin örgütlenmesini kınıyoruz. Tahir Elçi'yi öldürmekle bu baroyu susturamadınız. Bizi öldürmekle de susturamazsınız. Biz buradayız, gidecek bir yerimiz yok. Alnımız açık, insan haklarına yönelik faliyetlerimizi sürdüreceğiz. Soruşturma, kovuşturma, saldırı tehditi altında olacağımızı biliyoruz. Kınıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız bunun göstergesi. Biz gideriz başkası gelir. Tahir Elçi gider Cihan Aydın gelir. Cihan Aydın gider başkası gelir. Ben bir kez daha bu konuda mesleki dayanışmamızı kamuoyuna duyuruyorum. Şimdi sayın Başsavcı'yla görüşeceğiz bu konuyu. Bu saldırının arkadasındaki kişilerin ortaya çıkarılması için destek talep edeceğiz. Umarım verirler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.