Diyarbakır baro başkanına ‘tehdit’e ortak açıklama

Diyarbakır baro başkanına ‘tehdit’e ortak açıklama
Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ölüm tehditlerine TBB ve 81 ilin barosundan tepki geldi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ölüm tehditlerine TBB ve 81 ilin barosundan tepki geldi. Türkiye Barolar Birliği ve 81 ilin Barosu yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni bir Ali Günday vakası, tekrar edecek bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz. Devletin bütün organları görevlerini yerine getirsin” denildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 81 ilin Barosu, sosyal medya hesapları üzerinden Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’e yönelik tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlara dair ortak tepki göstererek, yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesine yönelik tehditlerin kabul edilmez olduğu ifade edilerek, faillerin derhal bulunması için devletin bütün organlarına çağrı yapıldı.

‘Olayın üstüne hassasiyetle gidilmelidir’

Son zamanlarda Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren’e yapılan tehditlerin kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi;

“Yeni bir Ali Günday vakası, tekrar edecek bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz. Anonim hesaplardan yapılan alçakça tehditlerde, başkanımızın çocukları da dâhil olmak üzere tüm ailesi ve akrabalarının da fotoğraflarının paylaşılması; işin vahametini yeterince açık bir biçimde ortaya koymaktadır. Demokrasi iklimi ve hukukun üstünlüğü şemsiyesi altında mücadelenin ancak ve yalnızca fikirle olabileceğini kabul eden, şiddetin her türlüsüne ve masum insanların alçakça ölümle tehdit edilmesine sonuna kadar karşı çıkan bizler, kolluk güçleri, adli makamlar ve bütün organlarıyla devleti ciddiyete, olayın üzerine hassasiyetle gitmeye ve failleri derhal bulup cezalandırmaya davet ediyoruz.”

Yeni acıların yaşanmaması için yetkililer görevini yapmalı

Yeni acı ve trajedilerin yaşanmaması için ilgili mercilere çağırı yapılan açıklamada, “Karanlık güçlerin tehditleri karşısında aşağıda imzası bulunan Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren’in yanında olduğumuzu ve tereddütsüz biçimde destek verdiğimizi kamuoyuna duyururuz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.