Diyarbakır Barosu: Cezaevlerindeki intihar eylemlerine son verilmeli

Diyarbakır Barosu: Cezaevlerindeki intihar eylemlerine son verilmeli
Cezaevlerinde yaşanan ölümlere ilişkin bir açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, “Cezaevlerindeki protesto amaçlı intihar eylemlerine kesinlikle son verilmelidir. Devlet yetkilileri de sorunun çözümü konusunda bir an önce adım atmalıdır” dedi.

Türkiye’nin farklı cezaevlerinde kalan 3 tutuklu, İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına dikkat çekmek amacıyla yaşamlarına son verdi. Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla açıklama yaptı.

dpe2q8bwkaeqguv.jpg

Devlet yetkilileri gerekli adımları atmalı

Sosyal medya hesabı üzerinden intihar eylemlerinin sona erdirilmesi çağrısında bulunan Aydın, “Ne yazık ki bir hafta içinde üç mahpus, protesto amaçlı olarak yaşamına son vermiştir.Açlık grevlerine başlandığı günden bu yana,bu meselenin büyük bir potansiyel kriz taşıdığını ve devletin çözüm üretmek zorunda olduğunu belirttik. Maalesef çözümsüzlük de, ölümler de devam ediyor. Yasal,haklı ve meşru bir hakkın; yaşamını sonlandıracak yöntemle talep etmesini, savunmuyoruz ve doğru bulmuyoruz.Bu nedenle cezaevlerindeki protesto amaçlı intihar eylemlerine kesinlikle son verilmelidir. Devlet yetkilileri de sorunun çözümü konusunda bir an önce adım atmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.