Diyarbakır Barosu: IKBY bayrağı meşrudur, gözaltılar kabul edilemez

Diyarbakır Barosu: IKBY bayrağı meşrudur, gözaltılar kabul edilemez
Amedspor-Bursaspor maçında bir grup taraftarın açtığı IKBY bayrağı nedeniyle başlatılan soruşturmada 3 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Diyarbakır Barosu açıklama yaptı

TİGRİS HABER - TFF 2. Lig'de pazar günü oynanan ve Amedspor’un 2-0 kazandığı Amedspor-Bursaspor maçında tribünde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı açan 3 taraftarın gözaltına alınmasıyla ilgili Diyarbakır Barosu tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

“Göz altıların kabulü mümkün değildir”

“Müsabaka esnasında açılan bayrağın, Irak Anayasası’yla tanınmış Kürdistan Bölgesel Yönetiminin resmi bayrağı olduğunu hatırlatıyoruz” denilen açıklamada, “Meşru bir bayrağın kamusal alanda açılmış olmasına yönelik geliştirilen linç kampanyasını ve bunun etkisi ile başlatılan soruşturma ve gözaltıların kabulü mümkün değildir” ifadesine yer verildi.

“Kürtlere ait sembollere yönelik tahammülsüzlük anlayışı terk edilmelidir”

Açılan soruşturma sürecinin takipçisi olacaklarını belirten Diyarbakır Barosu, sosyal medya üzerinden başlatılan paylaşımların ayrımcı ve nefret saikli bir linç kampanyasına dönüştüğünü belirtti. Açıklamada, “Son yıllarda halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bu ayrımcı politikalar ve Kürtlere ait sembollere yönelik tahammülsüzlük anlayışı terk edilmelidir. Başlatılan hukuki dayanaktan yoksun soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.