Diyarbakır Barosu seçimleri yapılıyor

Diyarbakır Barosu seçimleri yapılıyor
Diyarbakır Barosu’nun 47’inci Genel Kurulu toplantısının 2’inci gününde seçim sandığı kuruldu ve avukatlar yeni baro başkanı için oy kullanıyor.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında yapılması planlanan ancak İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 kısıtlamalarına ilişkin genelgesinden dolayı ertelen Diyarbakır Barosu’nun 47’inci Genel Kurulu, pandemi tedbirleri altında toplandı. İlk gün mali raporların ibra edilmesiyle süren Genel Kurul’da bugün ise sabah saatlerinde kurulan sandıklarda seçim işlemi devam ediyor.

Genel Kurul’un 2’inci günü sabah 09:00’ da başlayan oy verme işlemi akşam saat 17:00’a kadar sürecek.  Diyarbakır Barosu Başkanlığı için 3 aday yarışıyor. Baro Başkanı Cihan Aydın yeniden aday olurken, Av.Nahit Eren ve Av. Cengiz Baysal da başkanlık için yarışıyor.

diyarbakir-baro-secim.jpeg

Bin 570 avukatın oy kullanacağı seçim pandemi tedbirleri altında 09-17:00 saatleri arasında Park Yıldız düğün salonunda yapılıyor. Genel Kurul seçimlerinde başkan, 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 denetleme kurulu üyesi ve TBB delegeliği için oy kullanılacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.