DBB: 2023'te 1500 kilometre yol asfaltlandı

DBB: 2023'te 1500 kilometre yol asfaltlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında kent merkezi ve kırsalda yaklaşık bin 500 kilometre yol inşa ettiğini, 230 bin ton sıcak asfalt serdiğini açıkladı.

TİGRİS HABER - Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2023 yılında yol açma, genişletme, stabilize ve yeni asfalt serme çalışmaları kapsamında, kırsal mahalle grup ve mahalle yollarında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi;

Kırsalda grup mahalle yollarında yeni yol yaparak ulaşımda önemli sorunları çözen ekipler, vatandaşların güvenliği için özverili bir çalışma yürüttü.

Yolların zeminlerinde herhangi bir bozulma yaşanmaması için sathi kaplama asfalt serilen yollarda alt temel ve temel çalışması yürüten ekipler, ihtiyaç duyulan noktalarda kazı dolgu çalışması da yaptı.

Çalışmalarda ihtiyaç duyulan yollara beton asfalt, mahalle içi ve sathi kaplama asfalt sermeye uygun olmayan bölümlerin zeminine kilitli parke taşı döşendi.”

230 bin ton sıcak asfalt

Asfalt çalışmaları konusunda da ise şu bilgiler verildi;

“Ekipler, merkezde bulunan caddeler, bulvarlar ve yeni açılan yollarda 230 bin ton sıcak asfalt serdi, 17 ilçede devam eden çalışmalarda ise bin 490 kilometre kırsal yolu tamamladı.

Kent merkezi ve kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalarda 530 bin metrekare parke taşı döşerken, ilçe belediyelerine 665 bin metrekare parke taşı teslim etti.

32 bin metrekare kaldırım ve 27 bin 600 metre bordür çalışması yapan ekipler, 54 aydınlatma direği ile caddeleri ışıklandırdı.

Konkasör (taş kırma) tesisinde üretilen 150 bin ton alt temel/temel malzeme kent genelinde stabilize yol yapımı ve bakım onarım işlerinde kullanıldı.” (Büyükşehir basın)

Kaynak:Büyükşehir Basın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum