Diyarbakır Belediyesi’nden heykel açıklaması

Diyarbakır Belediyesi’nden heykel açıklaması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tepkilere neden olan heykel tartışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Gerekmesi durumunda üzerlerinde tasarrufta bulunulacaktır” denildi.

TİGRİS HABER - Kayyum yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi havalimanı yolu üzerindeki kavşakta peyzaj çalışması yaptı. Bu kapsamda kavşağın farklı yerlerine hasır bilezik, karpuzun içerisinde yer alan çocuk, halay çeken folklor ekibi ve kadayıf tepsisini gösteren kişi “heykelleri” yerleştirildi.

Üzerlerinde tasarrufta bulunulacak

Büyükşehir Belediyesi tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarının gündeme taşıdığı; Havalimanı Kavşağı Peyzaj Düzenlemeleri kapsamında alana yerleştirilen maketlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Havalimanı Yonca Kavşağı’na yeni düzenlemeler kapsamında yerleştirilen maketlerle ilgili estetik eleştiriler yapılmıştır. Bu eleştiriler saygıyla karşılanmakta ve değerlendirilmektedir. 170 dönümlük alan içinde, fotoğraf detayı olmak üzere yerleştirilen maketler, çalışmalar tamamlandığında, manzaranın küçük bir parçası olacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte nihai değerlendirme yapılacak, gerekmesi durumunda üzerlerinde tasarrufta bulunulacaktır.

170 dönümlük alanda çevre düzenlemesi yapıldı

Bir takım çevreler, estetik eleştirileri dayanak tutarak, kamuoyunu yanıltıcı, kurumumuz hakkında istifham oluşturacak iddialarda bulunmaktadırlar. 170 dönümlük alanda; çevre düzenlemesi, ağaç dikimi, çim serimi, çalı ekimi, su depoları, drenaj sistemi için yapılan ihalenin tutarını, maketler için yapılan harcama şeklinde göstermektedirler.

İhaleye 15 firma katıldı

Diyarbakır Uluslararası Havalimanı Yonca Kavşağı Düzenleme ihalesi, 12 Kasım 2020’de “Havaalanı Yonca Kavşağı Peyzaj Düzenleme Yapım İşi” adıyla, canlı yayında gerçekleştirilmiştir. 15 firma ihaleye katılmıştır. 4 milyon 412 bin 835 lira olarak en düşük teklifi veren firma ile anlaşılmıştır. 170 dönümlük alandaki bütün çalışmalar, düzenlemeler, yatırımlar bu ihale kapsamında yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.