Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak’ta yağış hayatı felç etti

Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak’ta yağış hayatı felç etti
Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak’ta etkisini artıran yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış bazı yerlerde su taşkınlarına neden oldu. Bazı bodrum katlardaki evleri su basarken, yollar da suyla kaplandı.

Diyarbakır’da yağışlar olumsuz etkiledi

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl’de etkili olan sağnak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Diyarbakır’da öğlen saatlerinde etkili olan yağış akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle yollar göle döndü. Su baskınları nedeniyle DİSKİ’ye ihbarlar yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler su taşkınlarının olduğu yere müdahale ederek, mağduriyetleri önledi.

Bingöl’de yollar göle döndü

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün Elazığ Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin bölge geneli için uyarısını yaptığı şiddetli yağış ve rüzgar Bingöl’de etkili oldu. Akşam saatlerinden itibaren başlayan yağış, ilerleyen saatlerde şiddetini artırınca yollar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.Merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ndeki bir kanalizasyonda taşan su, yolu göle çevirdi.Yine aynı mahallede bir bodrum katını su bastı. Binada yaşayan vatandaşlar, evlerinin içindeki suyu kovalarla taşıdı.

bingol-tigris.jpg

Vatandaşlardan Muhittin Gilli, “Çok şiddetli bir yağış oldu ve hemen dışarı fırladık. Sağlık Müdürlüğü arkasında dere maalesef taştı, dükkan ve bodrumlar su altında. Dikkatli olmak gerekiyor, şiddetli yağışlar devam edecek” dedi.

Öte yandan yağışların aralıklarla devam etmesinin beklendiği bildirilirken, ekiplerin de sahada çalışma yürüttüğü aktarıldı.

Şırnak’ta Habur Çayının etrafındaki evler tehlike altında

Öte yandan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şiddetli yağış sonrası Habur Çayının debisi yükseldi. Çay kenarında bulunan birçok ev su baskını tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Beytüşşebap ilçesinden geçen Habur Çayı ve Yeşilöz Deresinin debileri, sağanak yağışın ardından yükseldi. Baharın gelişiyle beraber karların erimesi sonucu debisi yükselen Habur çayının üzerinde bulunan tahta köprüler endişe veriyor. İlçeye bağlı Günyüzü köyünde bir vatandaşa ait ahır sular altında kalırken, Başaran köyünde ise her yıl olduğu gibi bu yılda bir çok bahçeyi su bastı. Vatandaşlar, her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek yetkililerden soruna çözüm bulmasını istedi. (Haber Merkezi-İHA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum