Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bariyerlerle çevrildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bariyerlerle çevrildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sabahın erken saatlerinde bariyerlerle çevrildi

Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Belediye binası çevresi bariyerlerle çevrildi. Belediye binasına giriş çıkışlar polis kontrolünde sürüyor. Kimlik kontrolleri yapılan belediye çalışanları binaya alınmaya başlandı.

diyarbakir-buyuksehir-belediyesi-.JPG

Çevredeki vatandaşların olan biteni şaşkınlıkla izledikleri gözlendi.

diyarbakir-buyuksehir-belediyesi--001.JPG

Güvenlik güçleri, bina içerisinde arama yaparken gece saatlerinde ise HDP ve DBP yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

guvenlik.JPG

bayan.JPG

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması tepkilere neden olurken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, “Türkiye bundan sonra başka bir Türkiye olarak yoluna devam eder. Artık demokrasi çıtası itibariyle bir kat daha aşağıya düşmüş bir yerden devam eder” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise “Bunun anlamı sadece demokrasinin iptal eğilmesi değil, aynı zamanda halkın meşru siyasetten umudu kesmesinin istenmesidir” eleştirisinde bulundu.

MIZRAKLI: DARBE DURUMU

Görevden almaların önce sosyal medyada yer almasının ardından BBC Türkçe’ye konuşan Mızraklı, mevcut durumun hem parlamento hem de yerel yönetimler açısından yansımaları olacağını söyledi. “Burada çok farklı bir niyet var” diyen Mızraklı, şu açıklamayı yaptı:

“Bu, Türkiye’deki siyaset ikliminin başka bir yere evriltilmesi, bundan sonraki siyasetin aritmetiğinden tutun ruhuna kadar, Türkiye’deki demokrasi değerlerine kadar, temsili bütün mekanizmalara olan güveni sarsacak bir darbe durumudur.

Buna sadece görevden alma olarak bakmamak gerek. Ortaya çıkan durumun gerek parlamento düzeyinde seçilmişler açısından güçlü yansımaları olacak, gerekse de yerellerde seçilmişler açısından ciddi sonuçları olacak.

Türkiye bundan sonra başka bir Türkiye olarak yoluna devam eder. Artık demokrasi çıtası itibariyle bir kat daha aşağıya düşmüş bir yerden devam eder.”

İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre ise gece geç saatlerde başlayan gözaltılarda  şuana kadar 418 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.