Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş Eşbaşkanı Mızraklı tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş Eşbaşkanı Mızraklı tutuklandı
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

xx.jpeg

Tutuklama kararının ardından Mızraklı’nın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Mızraklı, “Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!” ifadelerini kullandı.

Karara tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter hesabından “Vesayetçi iktidar bu ülkede bazı vatandaşların seçme ve seçilme haklarını ellerinden almakla yetinmedi; şimdi de seçilmiş belediye başkanlarının özgürlüklerini gasp ediyor. Bu bölücülü eylemler iç ve dış politikadaki çaresizlikten, siyaseten tükenmişlikten kaynaklanan son çırpınışlar” şeklinde paylaşım yaptı.

Valilik: Mızraklı'ya kelepçe iddiaları asılsız

Öte yandan Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, HDP'li seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya kelepçe takıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı ile ilgili sosyal medyada bazı asılsız paylaşımların yer aldığı belirtildi.

Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde Mızraklı'ya "kelepçe takılarak işlem yapıldığı" şeklinde iddiaların yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Valiliğimizce kamuoyunun bilgisine sunulan görüntülerde görüleceği gibi, Adnan Selçuk Mızraklı'ya, gözaltına alınma sürecinin başından itibaren hiçbir şekilde kelepçe takılması söz konusu değildir. Bahse konu iddialar güvenlik kuvvetlerimize ve devletimize yönelik olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan asılsız iddialardır."

Açıklamada, vatandaşlardan bu tür gerçek dışı iddialara itibar etmemeleri istendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.