VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir’de İtfaiyeci alımında usulsüzlük iddiası

VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir’de İtfaiyeci alımında usulsüzlük iddiası
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 423 personel alımı yaptı. İtfaiye bölümü için yapılan mülakatta başarılı oldukları halde işe alınmadıklarını iddia eden bir grup genç, sınav sonuçlarına itiraz etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin itfaiye bölümü için yapılan işçi alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunan bir grup genç, yüksek puan almalarına rağmen işe alınmadıklarını öne sürerek haksızlığa uğradıklarını söylediler. Sınav sonucuna itiraz eden gençler, sonuç alamadıkları takdirde mahkeme yoluyla haklarını arayacaklarını ifade ettiler.  

“Büyük bir usulsüzlük var”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye alım sınavına başvuru yapan Aziz Taş mülakatının iyi geçmesine rağmen elendiğini söyleyerek, “ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 75 kişilik itfaiye mülakatlarına başvurdum. Mülakata dördüncü sırada listede katıldım. KPPS puanım 86 sözlü mülakatım da gayet iyi geçti 4 sorudan 3 tanesine doğru cevap verdim. Parkurda herhangi bir takılma yaşamadım. Otalamam 86 olması gerekirken başarı puanı açıklandığında 74 geldi. Kabul edilebilir bir durum değil. İnsanları salak duruma düşürmelerine gerçekten hiç gerek yok. Listede bulunan herkesi izledik parkuru bitiremeyen var, geç bitiren var. Alınanların hangi puanla alınıp asıl listeye dâhil olduklarını bilmiyorum. Büyük bir usulsüzlük var, biz bunu kendi şehrimizde yaşadık. Biz başka şehirlerde gittik. Ankara’ya ve Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye alım sınavlarına da girdik, orda onların şehrinde bulunmadığımız için elendik. Çünkü herkes kendi şehrindeki insanlara öncelik tanıdı. Diyarbakır bizim için büyük bir fırsat oldu, tüm çabamızı gösterdik. Sporumuzu yaptık, gecelere kadar sözlü mülakatlarımıza çalıştık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Sonuçlara baktığımızda gerçekten tam bir fiyasko. Hakkımızı arıyoruz.  Bu alımın durdurulmasını istiyoruz. Kazanan 75 kişinin hakkıyla kazandığını düşünmüyorum. Belediyede hiç kimse bizimle muhatap olmadı. Hak etmeyen kişilerin orda bulunmasını istemiyoruz.“

itfaiye-alim-tigris1.png

“Belediyede muhatap bulamadık”

Sınav itiraz sonuçlarında herhangi bir değişiklik yapılmaması halinde mahkemeye gideceklerini söyleyen Emrah Şah ise şöyle konuştu:  “Mülakata girdim, gereken bütün çabayı gösterdim. Bize 76 saniye ve tam puan denildi. 69 saniyede bitirdim 76 puanım vardı. Sözlüde dörtte üç bildim barfiks ve şınav çektim, her şeyi en iyi şekilde yapmama rağmen ne asıl listede nede yedek listede ismim yok. Benim gibi mağdur olan bir sürü arkadaşım var ve benden daha kötü yapan kişiler atandı. Belediyeye gittiğimiz zaman hiçbir zaman muhatap bulamadık. Kimse bizimle muhatap olmadı. Derdimizi kimseye anlatamadık, sadece itiraz dilekçemizi verdik. “

belge-tigris.png

“Bütün uygulamaları dereceyle yaptım”

KPSS’de 85 puan alan Ömer Beyim ise, bütün uygulamalarda derece yaptığını belirterek alımlarda usulsüzlük yapıldığını öne sürdü.

Beyim: “İtfaiye alım sınavına 85 puanla başvurdum. Puan sistemine göre ilk on kişi içindeyim. Parkuru iyi bir dereceyle bitirdim. Çoğu kişiden daha erken süreyle yaptım. Bütün uygulamaları en iyi derecede yaptım. Adil alıma göre ve bize söylenen hesaplamalara göre ilk on içindeydim. Beni yedek 38 yazmışlar. Belediyeye gittiğimizde de muhatap bulamadık” şeklinde konuştu.

“Parkurda bazı kişilere yardımcı olundu”

Hem parkurda hem de sözlü sınavda başarılı olduğunu savunan Ebru Şahin ise, sınav esnasında hocaların belirli kişilere yardımcı olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:  “İtfaiye alım sınavına katıldım, puanım 71, parkuru 148 saniyede yaptım. Yaptığım sürede gayet iyiydi. Parkur sırasında birkaç kişiye parkur da atlamaları için yardımcı olundu. Parkuru 3-4 dakika da bitiren kızlar alındı, ama 1 dakika 30 saniye de bitirenler alınmadı. Kızlarda parkur birincisi olan arkadaşımız bile liste dışında kaldı.”

itfaiye-alim-tigris.png

Sonuçlar incelenecek

İddialar üzerine görüşlerine başvurduğumuz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,  sınav sonucuna itiraz eden kişilerin itiraz dilekçelerini aldıklarını, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra karar verileceğini söylediler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum