Diyarbakır cezaevi önünde polis ablukası

Diyarbakır cezaevi önünde polis ablukası
Diyarbakır'da cezaevi önünde açıklama yapmak isteyen tutuklu yakınlarına polis izin vermedi. Cezaevi önünde açıklama yapılacağı sırada ailelerin etraflarını çevik kuvvet polisleri sardı. Çembere alınarak açıklama yapmalarına izin verilmeyen anneler cezaevi önünden ayrıldı.

Cezaevinde bulunan tutukluların Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlattıkları açlık grevleri devam ediyor. Açlık grevinde olan tutuklular ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Çocuklarının ölmesini istemeyen tutuklu aileleri, açlık grevlerinin sona ermesi için taleplerin karşılanmasını istiyor.

Diyarbakır’daki eylemin adresi tutukluların açlık grevini sürdürdüğü D Tipi Kapalı Cezaevi önüydü. Cezaevi önünde bir araya gelen aileler, çocuklarının durumuna dikkat çekmek için açıklama yapmak istedi.

POLİS AÇIKLAMAYA İZİN VERMEDİ

Ancak aileler gelmeden önce polis Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde geniş önlemler aldı. Cezaevi girişine 4 TOMA ve cezaevine giden tüm caddelerde zırhlı araçlar ve açıklamanın yapılacağı alana çok sayıda çevik kuvvet konuşlandırdı. Ailelerin cezaevi önünde açıklama yapacağı sırada etraflarını çevik kuvvet polisleri sardı. Çembere alınarak açıklama yapmalarına izin verilmeyen anneler polis ablukasında cezaevi önünden ayrılmak zorunda kaldı.

'ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR'

Cezaevi önünde yaya yola çıkan anneleri çevik kuvvet kalkanlarla takip etti. Anneler açıklama yapılmasına izin verilmemesine sert tepki gösterdi.

Annelerden Nezahat Teke, oğlunun 129 gündür açlık grevinde olduğunu söyledi. Seslerinin duyulmasını istemedikleri için açıklama yapmalarına dahi izin verilmediğini ifade eden Teke, "Sesimizi duyan yok. Benim oğlum içerde ölüyor. Ben anneyim… Benim çocuğum içeride ölürken ben burada sessiz kalamamam. Ölüme seyirci kalamam. Oğlumu içeride bırakıp geldim.  Nereye gideyim" diye feryat etti.

'OĞLUM 11 KİLO VERDİ'

Oğlunun cezaevinde herkesin gözleri önünde eridiğini ifade eden Teke, şunları söyledi:

"Oğlum 50 günde 11 kilo vermiş. Yeter yeter. Annelerin adaletinden korkmayın. Çocuklarımız bu haldeyken bizim ne yapmamızı bekliyorlar. Evlatlarımız diri diri eriyor. Her gün acaba ne ile karşılaşırız korkusunu yaşıyoruz. Evlatlarımız ölürken bizden ne yapmamızı bekliyorlar. Çocuklarımızın ölümü karşısında evlerimizde mi oturalım? Hiç kimse ölmesin. Tek dileğimiz bu. Açıklama bile yapmamıza izin vermiyorlar çünkü anne yüreğinden korkuyorlar. Analardan korkuyorlar. Tek talebim çocuklarımızın açlık grevinden çıkmasıdır. Çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz."

'ANNELERİN FERYADINI DUYSUNLAR'

Polisin sık sık dağılın uyarıları eşliğinde yürüyen anneler, tepkiliydi. Çocuklarının ölümüne seyirci kalınmamasını istemediklerini dile getiriyorlar. Oğlu açlık grevinde olan bir başka anne ise şunları söyledi:

"Ben barış için gelmişim, çocuklar için gelmişim. Bizim çocuklarımız eriyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın ölümüne seyirci kalamayız. Annelerin feryatlarını duysunlar artık."

Anneler polisin takibi ile yürüyüşlerini sürdürdükten sonra cezaevi önünden ayrıldı. (Kaynak: Artıgerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.