Diyarbakır CHP’ye kayyum atanması için dava açtı!

Diyarbakır CHP’ye kayyum atanması için dava açtı!
Diyarbakır’daki Belediyelere yapılan kayyım atamalarının tepkileri sürerken, ilginç bir kayyım davası ortaya çıktı. CHP Diyarbakır il örgütü üyesi Muzaffer Ercan, avukatı aracılığıyla il başkanlığına kayyum atanması için dava açtı.

TİGRİS HABERCHP Diyarbakır il örgütünde bir süredir sıkıntıların yaşandığı biliniyor. İki yıl önce görevden alınan il başkanı ve yönetiminin yerine genel merkezce atama gerçekleşmişti. Daha sonra olağan kongre kararı alınarak seçime gidildi. Görevden alınan il başkanı ile hareket eden bir grup kongrede liste oluşturarak, genel merkezin atadığı il başkanını devre dışı bırakarak seçimi kazandı.

belge-001.jpg

Yönetim ikiye bölündü

Daha sonra il başkanı ve yönetim arasında çıkan sorunlar nedeniyle yönetim ikiye bölündü. Yönetim içindeki muhalifler olağanüstü kongre için yeterli imzayı toplayarak genel merkeze iletti. Pandemi dönemi ve toplantıların yasak olduğu döneme denk gelen olağanüstü kongre talebi yerine getirilmedi.

Kayyum olmak için dava açtı

Bu durumu gerekçe gösteren yönetim kurulu üyelerinden Muzaffer Ercan, 31 Ağustos 2021 tarihinde Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesine avukatı Filiz Bingöl Zengel aracılığıyla başvuru yaparak dava açtı, kayyum olarak atanma talebinde bulundu. 

Davanın seyri ile ilgili net bir bilgi alınamazken, Diyarbakır CHP il örgütünde eski ve yeni yöneticiler arasındaki kriz devam ediyor.

Daha öncede kayyum atanmıştı

Bu arada 2012 yılında da Diyarbakır CHP’de benzer bir durum yaşanmış, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na görevden alınan eski yönetimin açtığı dava sonucu mahkeme kararı ile kayyum atanmıştı. Atanan kayyum denetiminde olağan kongreye gidilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum