Diyarbakır DEVA’da kadın aday

Diyarbakır DEVA’da kadın aday
Siyasi partiler, 31 Mart Yerel seçimler nedeniyle Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklamayı sürdürüyor.

TİGRİS HABER - Siyasi partiler, 31 Mart Yerel seçimler nedeniyle Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklamayı sürdürüyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) dün Diyarbakır İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Yenişehir Belediye Başkan adaylığına Melis Kandemir gösterildi.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cenap Ekinci’nin gösterildiği DEVA’da bu kez de Yenişehir İlçe Belediye Başkan adayı olarak Melis Kandemir gösterildi. Diyarbakır İl Yönetim Kurucu üyesi olan Kandemir, İl Başkan yardımcılığı ve Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Siirt, Bitlis ve Van İllerinin Koordinatörlük görevini yürüttü.

Halkın idaresine kayyım atanmış!

Diyarbakır’ın 1950’de Türkiye'nin ilk 10 şehrinden biriyken bugün 68. Sırada olmasının nedeninin siyaset olduğuna vurgu yapan Kandemir, “Hak, Hukuk ve Özgürlükler meselesinde ciddi sıkıntılar var. Halkın iradesine kayyum atanmış. Ekonomi can yakıyor. Mahalle pazarının yolunu bilmeyen, ekmeğin, simidin fiyatından bihaberler halkın halinden anlayamaz. Diyarbakır'da 300 bin kişi sosyal yardımlardan faydalanıyor. Halk yoksullaştırılmış, yardımlara bağımlı kılınmış. Bu Fatalizmi kabul etmiyoruz” dedi.

deva-melis-kandemir-1.jpeg“Belediyeler hizmet kurumlarıdır”

Belediyelerin hizmet kurumları olduğunu anımsatan DEVA Yenişehir Belediye Başkan Adayı Kandemir, “Halkın yararı esastır. Şatafatlı makam odalarına, lüks makam araçlarına, onlarca koruma israfına gerek yok. İsrafı önleyerek binlerce insanımıza iş imkânı sağlayabiliriz. Mahalle ve semt pazarı sayısını artırarak kadınlarımıza istihdam sağlayabiliriz” diye konuştu.

“DEVA Partisi ile yerelde kadına yer var diyoruz”

Kandemir, Kadınların siyasal yaşama ve yerel siyasete aktif şekilde katılması gerektiğine değinerek, şunları söyledi:

“İlçemizin tek kadın adayıyım. Deva partisi ile yerelde kadına yer var diyoruz. Boşver... Kadınsın... Bu işler kadına göre değil, diyorlar. Motivasyonumuz salt bir kadın hırsı değildir. Kadınlar değişiyor. Kadınların gelecek tahayyülleri çok farklı. Daha çok var olacağız.

Dezavantajlı kesimlere yönelik eylem planlarımız olacak

Kadınlara, gençlere, engellilere, yaşlılara, yetimlere, işsizlere, öğrencilere yönelik eylem planlarımız olacak. Öğrencilerin harçlık, servis, yemek, elbise vs harcamalarında aileleri yalnız bırakmayacağız. Çalışan kadınlara ücretsiz kreş imkânı sunacağız. Eylem planlarımızı hayata geçirme şansı olursa çok farklı yerde oluruz. Ve bizden sonra artık kimse kolay kolay belediye başkanı olmaya cesaret edemeyecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.