Diyarbakır DEVA'dan 8 Mart açıklaması

Diyarbakır DEVA'dan 8 Mart açıklaması
DEVA Partisi Diyarbakır İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı 8 Mart dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmesini hedeflediklerini ifade ettiler.

TİGRİS HABER - DEVA Partisi Diyarbakır İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla parti binasında bir açıklama yaptı.

Açıklamayı Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Gülten Ekince okudu.

Pandemide kadınların sorunları arttı

Kadınların uğradığı şiddeti, eril söylemleri kınamak ve kadınların kazanımlarını korumak üzere varlık göstereceklerini belirten Ekince şu ifadeleri kullandı: “Hayatın her alanında emekleriyle varlık gösteren kadınlar; bugün hala şiddetin, sömürünün, baskının tehdidi altındadırlar. Bu, kadınların sırf cinsiyetleri sebebiyle uğradıkları ayrımcılığın bir sonucudur. Bugün kadınlar;  sosyal, siyasi, eğitim iş kısaca hiçbir alanda kendilerini güvende hissetmemektedir.  Salgınla birlikte gelir adaletsizliği, eğitim ve sağlık alanlarında sorunlar hızla büyümektedir. Maalesef işten çıkarılanlar hep kadınlar olmuştur. Bugün 8 Mart söylemlerimizin gerçek olması için mevcut iktidarların elini taşın altına koyarak bu ayrımcılığa bir son vermesi gerekmektedir.”

‘Şiddetin her türlüsü ile mücadeleyi hedefledik’

Deva Partisi olarak 8 Mart dolayısıyla Kadın Zirvesi gerçekleştirdiklerini belirten Gülten Ekince zirvede kapsamında toplumsal hareketle birlikte toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Kadını toplumdan ayrıştıran söylemleri ve ideolojileri yıkmayı hedeflediklerini dile getiren Ekince sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadını toplumdan ayrıştıran söylemleri ve ideolojileri yıkmayı hedefledik. Cinsiyete dayalı bütçelemeyi, kadın yoksulluğunu azaltmayı, işe alımlardaki cinsiyetçi uygulamaları bitirmeyi, kadın istihdamını ve girişimciliğini geliştirmeyi hedefledik. Kadınların adalete erişimini, faillerinin cezasız kalmamasını, şiddetin her türlüsü ile mücadeleyi hedefledik. Bu yolda bu politikalarla yürüyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını temenni ediyoruz’

Deva Partili kadınlar olarak 81 ilde öldürülen kadınlar için fidan dikeceklerini ifade eden Ekince, son olarak şu dileklerde bulundu: “8 Mart Kadınlar Gününü kutluyor ve kadının şiddete uğramamasını ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını temenni ediyoruz.”  (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.