Diyarbakır Devlet Tiyatrosu seyirciyle buluşmaya devam ediyor

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu seyirciyle buluşmaya devam ediyor
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda yeni oyunlar seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Perdelerini Ekim ayında açan ve 4 oyunu seyirci ile buluşturan Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda oyunlar hız kesmiyor. Her yeni oyunda heyecanını katlayan tiyatro, sanatseverlere Kasım ayında 4 yeni oyunu sergiliyor.

Ferdinand Van Schirach ‘in yazdığı Haldun Ulvi Alacakaptan çevirisini yaptığı “KARAR” adlı oyunu Çağdaş Umut Tanyolu yönetiyor. 7 Kasım2019 da Orhan Asene Sahnesinde prömiyerini yapacak oyuna sanatseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Oyun; bir mahkeme salonunda insanlık onurunu üstün tutan Anayasa İlkeleri ile olağanüstü durumlarda insan yaşamı üzerine verilen kararları tartıya bırakıp, hangisinin ağır basacağına ise seyirci karar verecek.

Geçtiğimiz hafta Kayapınar Sahnesinde sezonun ilk çocuk oyunu “KOSTÜMLÜ RÜZGAR”  çocuklarla buluştu. Yasin Yürekli’nın yazıp yönettiği oyunda; kimsenin kendinden başkasını oynamadığı bir dünyada, bir çocuk başkası olmayı merak eder. Ağaç, dere, dağ olmayı oynar. Çocuk dünyadaki her şeyi oyununa davet eder. Dağ, deniz, rüzgar kostümlü oyuculara dönüşür.

Yine geçtiğimiz Pazar günü Sivas Devlet Tiyatrosunu Diyarbakırlılarla buluşturacak olan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu; hem kendi oyunlarını farklı illerde temsil ederken hem de farklı illerdeki oyunları da kentte sergilenmesini sağlıyor. Sivas Devlet Tiyatrosu “LENA LEYLA VE DİĞERLERİ” oyunu Oda Tiyatrosunda sergileyecek. Zehra İprişoğlu’nun  yazardığı oyunu Ayşe İnci yönetti. Bir kadının içindeki kargaşa ile dışındaki düzenin çarpışması sonucu oluşanları seyirciye aktarıyor.

ebyitr_wsaytelw.jpg

11 Kasım Pazartesi günü Kayapınar Sahnesi bu kez “KURTLAR SOFRASI” adlı oyunu seyirciye sundu. Vahe Katcha’nın yazdığı Julien Sibre’nin sahneye uyarladığı, Şefik Onat’ın çevirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetti. 2. Dünya Savaş’ında hayatı tehlike ile karşı karşıya kalan insanoğlunun, kendini kurtarmak uğruna en sevdiklerini bile feda etmekten çekinmeyeceği gerçeği üzerine kurulan oyun 2 perde olarak sahnelenecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Eryiğit sahne ve seyirci sayısının artmasının temel amaçları olduğunu bunu başarmanın gururunu yaşattığı için Diyarbakırlılara teşekkür etti. Eryiğit, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu olarak yaklaşık 20 oyunu bu sezon burada sergileyeceklerini duyurdu. Devlet Tiyatroları geçtiğimiz yıl 150 oyunla, 1 milyon 770 bin seyirciye ulaşmıştı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.