Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı saldırıya uğradı

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı saldırıya uğradı
Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, kamu eczacısı olarak çalıştığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire tarafından saldırıya uğradı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da, 2017 yılından beri Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kamu eczacısı olarak çalışan Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, görevi başındayken hemşire Ahmet Başcan’ın yumruklu saldırısına uğradı. Sert, suç duyurusunda bulundu.

Olay, 14 Temmuz'da Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanede hemşire olarak görev yapan Ahmet Başcan, iddiaya göre, hastane nöbetçi eczacısı Mahmut Sert'ten prosedüre uygun olmayarak ilaç talebinde bulundu. Sert'in mevzuata uygun olmadığını belirtmesiyle ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Başcan, Sert'i yumruklayarak darbetti.

Olayın ardından Mahmut Sert, Ahmet Başcan hakkında suç duyurusunda bulunurken, Diyarbakır Eczacı Odası Başkanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada saldırıya tepki gösterildi.

Konuyla ilgili Eczacılar Odası’ndan yapılan açıklama şöyle:

14 Temmuz 2021 tarihinde hastanenin başka bir biriminde çalışan hemşir Ahmet Başcan’ın prosedüre uygun olmayan bir şekilde ilaç talep etmesi üzerine hastane nöbetçi eczacısı olan Ecz. Mahmut Sert, kendisine mevzuata uygun işleyişi hatırlatmıştır. Bunun üzerine eczaneye gelen Ahmet Başcan, Ecz. Mahmut Sert’e bağırmaya ve sözlü hakaret etmeye başlamış, Sert’in yüzüne defalarca yumrukla vurarak yere düşmesine ve yaralanmasına neden olmuştur. 

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ise yaşanan bu olay karşısında yeterli tavrı göstermemiş, Oda başkanımızı yalnız bırakmıştır. Genel olarak maalesef ki hastanede, gerekli önlemlerin alınmadığı, bir güvenlik zaafiyeti ve boşluğunun olduğunu da hatırlatmak gerekir.

Şiddet olayını kınıyoruz

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mahmut Sert’in yaşadığı darp olayı genel olarak sağlıkta şiddet, özel olarak da kamu eczacılarının yaşadığı sorunlara bir kez daha ayna tuttu. Şiddetin yine bir sağlıkçıdan gelmesi içler acısı bir durum. Sağlık çalışanları birbiri ile uyum ve saygı içinde çalışmalıdır. Kamu eczacılarının fiziksel olarak eksi katlarda çalışması, hastane sağlık hiyerarşisinde geride tutulmaları bu olayı doğuran nedenlerden biridir. Hem pandemi sürecinde hem de öncesi ve sonrasında kamu hastanelerinde büyük bir iş yükü ile çalışan kamu eczacılarımızın karşılaştığı bu tavır kabul edilemez. Oda başkanımızın karşılaştığı şiddet olayını kınıyoruz. Süreçle ilgili hukuki yapılması gereken her şeyi yapacak, hukuki ve idari sürecin yakından takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum