Diyarbakır Eczacı Odası’ndan köy okullarına destek

Diyarbakır Eczacı Odası’ndan köy okullarına destek
Diyarbakır Eczacı Odası, yüz yüze eğitime başlayan köy okullarına dezenfektan ve ilk yardım dolabı bağışladı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eczacılar Odası’ndan örnek davranış. Oda, yüz yüze eğitimin başladığı köy okullarına 100 dezenfektan ve ilk yardım dolabı bağışladı. Eczacılar Odası’nda yapılan yardım törenine TEB 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve oda yöneticileri katıldı.

Diyarbakır Eczacı Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Odamız Proje Komisyonu tarafından yürütülen çalışma ile yüz yüze eğitime başlayan köy okullarına dezenfektan ve ilk yardım malzemeleri ile dolu ecza dolabı bağışlayacağız. 100 okulun tüm sınıflarına, girişlerine ve öğretmenler odasına yerleştirilmek üzere toplam 1.300 tane bir litrelik dezenfektan temin edeceğiz.

“Farkındalık yaratmış olmaktan dolayı mutluyuz”

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu projede ihtiyaç ve öncelikli okulları belirlemede Odamıza destek oldu. Gösterdikleri destek ve koordinasyon için özel olarak teşekkür ederiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konudaki çabalarına destek olmaktan ve bir sağlık meslek örgütü olarak Covid-19’a karşı alınacak tedbirler konusunda farkındalık yaratmış olmaktan dolayı mutluyuz.  Öğrencilerimizde de hem kendileri hem de ailelerine yansıtacakları salgından korunma alışkanlıklarını geliştirmek ve bilinç oluşturmak hedeflerimiz arasında. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu tarz projeleri arttırmayı ve birlikte geliştirmeyi temenni ederiz.

“Bizler ne kadar dikkat edersek okullar o kadar süre açık kalabilir”

Pandemi sürecinde hem biz sağlık çalışanları hem de vatandaşlarımız hem canlarını hem işlerini kaybettiler. Zor günlerden geçtik. Her ne kadar ilimizde vaka sayıları azalmış olsa da süreç bitmiş değil. Her zaman azami dikkat göstererek etkin aşılama gerçekleşene kadar vaka sayılarını en altta tutabiliriz. Özellikle çocuklarımızın eğitim hakkını elinden almamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizler ne kadar dikkat edersek okullar o kadar süre açık kalabilir.

“Bu tarihe kadar öğretmenlerimizin aşılanması tamamlanmadı”

Toplum bağışıklığının gelişmesi için sağlık çalışanlarının ardından tüm öğretmenlerin de aşılanması gerekmektedir. Ancak bu tarihe kadar öğretmenlerimizin aşılanması tamamlanmadı. Dolayısıyla alacağımız tedbirler hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin sağlığını korumak anlamına gelecektir. Öğretmenlerimizin de aşılanma süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını temenni ederiz.

Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza bir kez daha maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatırız.” (Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.