Diyarbakır Eczacılar Odası’nın yeni başkanı Mahmut Sert

Diyarbakır Eczacılar Odası’nın yeni başkanı Mahmut Sert
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Diyarbakır Eczacılar Odası seçimlerinin ardından dün toplanan yönetim kurulu Mahmut Sert’i başkan olarak seçti.

Başkan Sert, ilk açıklamasında, “Sistematik ve adilane bir sitemin kurumsallaşması için azami çaba sarf edeceğiz. Şahıslara bağlı kalmadan dengeli bir sistemin kurulması için çalışacağız. Daha kurumsal ve tüm üyelerine eşit mesafede bir yapının gelişmesi için çalışacağız.” mesajını verdi.

20 Ekim’de 11. Bölge Diyarbakır Eczacılar Odası’nda yapılan seçimin ardından yeni yönetim ilk toplantısını dün yaptı.

Diyarbakır Eczacılar Odası yeni yönetimi Mahmut Sert’i başkan olarak seçti.

 Eczacılar Odası seçimlerinde dört liste yarıştı. Turuncu, mavi, beyaz ve bağımsız liste olarak girilen seçimlerde, beyaz listeden 4, mavi listeden ise 3 kişi yönetime seçilirken, dün toplanan Yönetim Kurulu toplantısında Mahmut Sert Başkanlığa seçildi.

eee.jpeg

Eczacılar Odası seçimlerinde toplam 582 delegeden 485’i oy kullandı. Seçimlerde adaylardan Mahmut Sert 242 oy aldı.  Oda Yönetim Kuruluna, Mahmut Sert, Sertaç Yalçı, Helin Güneş, Halim Aşan, Abdurrahman Bayın, Zülküf Yılmaz ve Özgür Yusuf Aksünger seçildi.

Seçim sonrası toplanan ilk yönetim kurulu toplantısında Mahmut Sert, Yönetim Kurulu Başkanlığına, Sertaç Yalçı Başkan Yardımcılığına, Helin Güneş Genel Sekreterliğe, Halim Aşan ise saymanlığa seçildi.

e-003.jpeg

Diyarbakır Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mahmut Sert, ilk açıklamasını Tigris Haber’e yaptı.

d.jpeg

“Hem mesleğimiz hem de toplum sağlığımız için birlikte çalışma kültürümüzü zenginleştireceğiz”

Yaptığımız Oda seçimleri bir meslek örgütü seçimidir. Odamız, aynı zamanda kamu hizmeti veren bir oda. Yarı kamusal alan olması münasebetiyle ve toplum sağlığı için hizmet vermemizden dolayı seçmenler tüm listeleri dikkatli bir şekilde inceleyerek aslında güzel bir liste oluşturdu. Seçmen bize güzel bir mesaj verdi. Biz seçmenlerin bu mesajını aldık ve kendi insanımızın toplum sağlığını gözeterek, eczacılık hizmetinin iyi bir yere taşınması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bizim için seçmenlerin 4’e 3 olarak verdiği mesaj güzel bir mesajdır. Seçmen koalisyon olmamızı istedi ve biz de bu mesaja uygun bir yönetim anlayışı ile toplum sağlığına en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Hem mesleğimiz hem de toplum sağlığımız için birlikte çalışma kültürümüzü zenginleştireceğiz.

dd-004.jpeg

“Sistematik ve adilane bir sistemin kurumsallaşması için azami çaba sarf edeceğiz”

Göreve geldiklerinde yakın vadede hayata geçirecekleri icraatlara ilişkin ise Sert, şöyle konuştu: “Tabii ki, kurumsal anlamda birçok eksiğimiz vardı. Elbette ki, her şeyi yaparız iddiasında değiliz ama şu var ki, yapabileceklerimizin en iyisini hayata geçirebilecek kapasitedeyiz. Ekip olarak güçlü bir yapıdayız. Sistematik ve adilane bir sistemin kurumsallaşması için azami çaba sarf edeceğiz. Şahıslara bağlı kalmadan dengeli bir sistemin kurulması için çalışacağız. Daha kurumsal ve tüm üyelerine eşit mesafede bir yapının gelişmesi için çalışacağız.”

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.