Diyarbakır Eğitim Araştırma'da skandal hırsızlık

Diyarbakır Eğitim Araştırma'da skandal hırsızlık
Diyarbakır’da tartışmaların odağında olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çok konuşulacak bir hırsızlık olayı yaşandı. Bakanlık müfettişleri gelmeden önce Sağlık Kurulunun ana bilgisayar kasası çalındı. Polis kayıtları inceliyor.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz ay hastanenin başhekimi Muhammed Asena’nın görevden alınması ile tartışmaların odağında bulunan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önceki gece ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Aynı zamanda salgın hastanesi statüsünde olan hastanede, bakanlıktan gelen bir müfettişin incelemek istediği sağlık kuruluna ait bilgilerin bulunduğu ana bilgisayar kasası çalındı.

Müfettişler gelmeden bilgisayarı kim çaldı?

Başhekim Dr. Muhammed Asena’nın “tarihsiz istifa dilekçesi” ile görevden alındığı iddialarının ardından Sağlık Bakanlığı hastaneye bir müfettiş göndermiş ve özellikle sağlık kurulu raporlarının incelenmesi talep edilmişti. Bir müfettiş çalışmalarını sürdürürken sağlık kurulu ile ilgili son beş yıllık kayıtlara bakılması için bakanlıktan iki müfettiş daha istenmişti. Bakanlıktan müfettişler gelmeden gerçekleşen hırsızlık olayı soru işaretlerine neden oldu.

Hırsızlık olayında, sadece sağlık kurulu heyetinin sorumlusunun odasındaki ana bilgisayar kasasının çalınması, söz konusu bilgisayarda önemli kayıtların olduğunu gösterirken polisin incelemesi sürüyor. (Medyascope/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.