Diyarbakır Erbil'de

Diyarbakır  Erbil'de
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile firma temsilcilerinin katıldığı Uluslararası Yapı İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı, bugün başladı.

Tigris Haber- Bugün açılışı yapılan ve 25 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarın ilk gününde Diyarbakır firmaları büyük ilgi topladı.

whatsapp-image-2019-04-22-at-13.44.42.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İmar Bakanı Derbas Kosret,  Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat, Erbil Valisi Nevzat Hadi hem Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası hem de Diyarbakır Organize Sanayi Odası standını ziyaret ederek, stand görevlilerinden bilgi aldı. Konuklar ziyaret ettikleri Diyarbakır firmalarına ait standlarda yetkili ve görevlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

TSO Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim kurulu üyeleri Nesih Aktepe, Ercan Tayinlamak, Faruk Korkmaz, Nevin İl,  Celalettin Birtane ve Diyarbakır Organize Sanayi Odası Başkanı Aziz Odabaşı ile OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Fidan, yönetim kurulu üyeleri Fadıl Ogurlu ile Ali İhsan Özdoğan ile bir araya gelen konuklar, OSB ve Diyarbakır’daki firmaların üretimleri hakkında detaylı bilgi aldı.

whatsapp-image-2019-04-22-at-13.45.17.jpeg

Erbil-İstanbul seferleri bin dolar, Diyarbakır-Erbil 400 TL

Fuara kalabalık bir heyetle katıldıklarını kaydeden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Erbil-Diyarbakır arasında başlayan uçak seferlerinin her iki ülke açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bu sayede IKYB’deki yaşayan vatandaşların ticaret ve sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyacını daha düşük maliyetle İstanbul-Ankara yerine Diyarbakır’dan giderebilir. Ayrıca Haber Sınır kapısı yeniden revize edilerek modern hale getirilecek. Yakın bir zamanda TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Erbil’e gelerek temaslarda bulunacağız” dedi.

Fuara ilginin yoğun olduğunu belirten Kaya, “Daha önce katıldığımız fuarlarda Erbil, Duhok ve Musul’dan iş insanları katıldı. Fuar taraflar arasında ilişkilerin gelişmesine neden oldu. dedi.

20190422_2_36106883_43799922-e1555941203438.jpg

OSB olarak çok iyi hazırlandık

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, geçmişte yaşanan çatışmalı ortam ve dramın ardından Kürt Bölgesi’nin yeniden imarı için Türkiye ve Diyarbakır firmalarının her türlü donanıma hazır olduğunu belirterek, “Erbil Yapı İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı’na hem OSB olarak hem de firmalar bazında çok iyi hazırlandık. OSB alanı içerisinde ve OSB alanı dışında üretim yapan firmalar da hazırlıklı olarak standlarda ürünlerini tanıtmaya çalışıyor. Standlarımızı resmi yetkililer ve buradaki inşaat firmaları başta olmak üzere 17 ülkeden yüzlerce iş insanı gezerek, görevli arkadaşlarımızdan bilgi aldı. Ülkemiz ve bölgemiz açısından Erbil fuarı çok büyük önem taşıyor. Fuar fırsatını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Genelde dünya ülkeleri özelde ise bölge ülkeleri firmalarının gözü burada. Herkes buranın imarı ile ilgili görüşmeler yaparak, katkı sunmaya çalışıyor. Firmalarımız da burada hem Kürt yetkilileri hem de buradaki Türkiye Başkonsolosluğu yetkilileriyle görüşüyor. Erbil başta olmak üzere diğer kentlerden gelen iş insanlarıyla ilişki kurmak konusunda avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim. Dil konusunda her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu Diyarbakır firmalarına avantaj sağlıyor. Biz de bu avantajı yatırıma ve ekonomik kalkınma hamlesine çevirmeyi hedefliyoruz. Umarım fuar ülkemiz ve bölgemiz firmaları için olumlu görüşmelere yol açar” dedi.

whatsapp-image-2019-04-22-at-13.45.57.jpeg

22 – 25 Nisan tarihleri arasında açık kalacak fuara, 17 ülkeden yüzlerce firma katılıyor. Fuarın açık kalacağı süre içerisinde yaklaşık 15 bin kişinin fuarı gezmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.