Diyarbakır Eş Başkanı Bucak'tan teşekkür mesajı

Diyarbakır Eş Başkanı Bucak'tan teşekkür mesajı
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk açıklamasını yaptı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk açıklamasını yaptı. Kayyum sistemine son veren halka teşekkür eden Bucak, bugünden itibaren kentin birikmiş sorunlarını çözmek ve kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek için el birliğiyle çalışmaya hazırız ve işte başlıyoruz" dedi.

Sosyal medya platformu X hesabından Kürtçe ve Türkçe yaptığı açıklama ile kendilerine oy veren halka teşekkür eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak "Kazanan kentlerimizdir!" dedi.

Bucak, açıklamasında, 8 yıllık kayyum sisteminin son bulduğuna değinen Bucak, "Amed halkına sandık başına giderek 8 yıllık kayyum sistemine muhteşem bir şekilde son verdiği için teşekkür ediyoruz. Kürt halkı, kadınları ve gençleriyle, büyüklerimiz ve annelerimizle, sadece Amed'de değil, tüm kentlerimizde iradesini ortaya koyarak demokrasi mücadelemizde yeni bir sayfa açmıştır. Amed'den Wan'a, Mêrdîn'e, Dêrsim'e, Îdir'a, Muş'a, Agirîye, Riha'nın ilçelerine ve kayyumlara son veren tüm kentlerimize selam olsun. Selam olsun baskının her türlüsüne karşı barış ve özgürlük talebini yükselten onurlu Kürt halkına!" diye konuştu.

Paylaşımında, Diyarbakır halkına beş yıl boyunca hizmet edeceklerine dikkati çeken Bucak, şu görüşlere yer verdi:

"Halkımızın bugün itibariyle bize verdiği eş başkanlık görevi her şeyden önce bizler için onurdur. Edip Solmazların, Terzi Fikrilerin açtığı yolda halk belediyeciliği yapmanın kutsal bayrağı bugün bize verilmiştir. Bugünden itibaren hiçbir farklılık gözetmeden tüm Diyarbakır halkına, beş yıl boyunca hizmet edeceğiz. Bugünden itibaren kentin tüm kaynakları kent için kullanılacaktır. Bugünden itibaren soygun, hırsızlık, usulsüzlük, insan kayırma, rüşvet ve her türlü çıkar düzenine karşı, halkın katılımıyla halkın çıkarları için gece gündüz çalışacağız. Bugünden itibaren kentin birikmiş sorunlarını çözmek ve kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek için el birliğiyle çalışmaya hazırız ve işte başlıyoruz. Her biji Amed!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.