Diyarbakır esnafı isyan etti: Elektrik faturaları cep yakıyor

Diyarbakır esnafı isyan etti: Elektrik faturaları cep yakıyor
Diyarbakır’da DEDAŞ’ın cep yakan elektrik faturalarına bir tepki de DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu'ndan geldi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (DESOB) Alican Ebedinoğlu, DEDAŞ’ın cep yakan elektrik faturalarına ilişkin Tigris Haber’e konuştu.

Kapalı işyerlerine 200 TL fatura

Kentte elektrik faturalarının cep yaktığını belirten Ebedinoğlu, “Covid 19 nedeniyle zaten zor zamanlar geçiren ve hala toparlanamayan esnaf ve sanatkarımıza bir darbe de elektrik faturalarından geliyor. Kapalı olan işyerlerine bile 200 TL’nin üzerinde fatura gelmesinin izahı olamaz. Bu konuda her gün onlarca telefon alıyoruz. Vatandaşımız kan ağlarken DEDAŞ’ın faturalar üzerinden esnafımıza ve halkımıza yüksek faturalar göndermesi kabul edilir değil” dedi.

Vatandaşın menfaatini esas alan çözüm

DEDAŞ uygulamalarının yıllardır bölgede sıkıntılara neden olduğunu kaydeden Ebedinoğlu, “Özelleştirilen enerji şirketlerine devletin derhal müdahale etmesi ve etkin bir denetim sağlaması lazım. Devlet, bu konuda mağdur olan yurttaşın menfaatini esas alarak sorunu çözmelidir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan DEDAŞ, aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşın klima kullandığını ve yüksek faturaların bundan dolayı geldiğini iddia etmişti. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum