Diyarbakır Gazi Yaşargil’de doktor istifaları devam ediyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil’de doktor istifaları devam ediyor
Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan iki plastik cerrah uzmanı istifa etti.

TİGRİS HABER - İstifaların gerekçesinin, ‘bıçak parası’ iddialarıyla ilgili açılan soruşturmalar olduğu öğrenildi. Başhekim Dr. İhsan Solmaz, plastik cerrah uzmanı açığının İller arası görevlendirmelerle gidereceklerini ifade ederek, Devletin malzemelerini rant için kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Sait Bayram’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER- (ÖZEL)- Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü’nce çeşitli branşlardaki doktor açığını kapatmak amacıyla ilçeler arası kamu hastanelerinde başlatılan ‘geçici görevlendirme’ baskısı nedeniyle 3 cildiye uzmanının istifa ettiği Diyarbakır’da, bu kez de ‘bıçak parası’ iddialarıyla ilgili açılan soruşturmalar nedeniyle iki istifa geldi. İstifalar nedeniyle hastanede o branşta hekim kalmadı.

‘Bıçak parası’ iddiaları ile gündeme gelmişti

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli KBB ve Plastik Cerrahi bölümünde bazı doktorların estetik operasyonları “sağlık problemi” gibi gösterip hasta yakınlarından elden para aldığı, Meme küçültme ameliyatlarının “memede kitle var”, rinoplasti ameliyatlarının “burunda kemik eğriliği var” şeklinde kayıtlara geçirilerek, hastadan estetik operasyon parasının elden alındığı iddia edilmişti. İddialar ışığında KBB Uzmanları ve Plastik Cerrah uzmanları hakkında soruşturma açılmış, bazı hekimler de gözaltına alınmıştı.

Soruşturmalar istifayı getirdi

Aldığımız bilgileri göre, İki Plastik Cerrahı’nın geçtiğimiz günlerde istifa ettiği öğrenildi. Telefon ile görüştüğümüz Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İhsan Solmaz, istifaları doğrulayarak, istifaların bıçak parası ile ilgili soruşturmalar sonucu gerçekleştiğini söyledi. Dr. Solmaz, hiçbir hekimin ya da sağlık çalışanının devletin imkânlarını rant için kullanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Hastanede oluşan Plastik Cerrah eksikliğini İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ifade eden Başhekim Solmaz, eksikliği İller arası geçici görevlendirmeler ya da Bakanlıktan yapılacak atamalarla kapatacaklarını, vatandaşı mahrum etmeyeceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.