Diyarbakır Gurme Fuarı’na 173 bin 854 kişilik rekor ziyaretçi akını

Diyarbakır Gurme Fuarı’na 173 bin 854 kişilik rekor ziyaretçi akını
173 bin 854 kişinin ziyaret ettiği Gurme 2019 TÜYAP “Diyarbakır Gıda Ve Yöresel Lezzetler Fuarı” büyük bir başarıya imza attı.

Gurme 2019 TÜYAP Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı ziyaretçi rekoruyla sona erdi.

TÜYAP Fuarcılık tarafından 13 Kasım Çarşamba günü TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılan “Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” 17 Kasım Pazar akşamı ziyaretçi rekoruyla sona erdi.

45 ilden 172 Firmanın katılımıyla Diyarbakır’da ikinci kez düzenlenen “Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” 173 bin 854 kişi tarafından ziyaret edilerek, zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin markalaşma ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oldu.

gg-011.jpg

Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Diyarbakır 2. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı. Özellikle Down sendromlu çocuklar tarafından hazırlanan pizzalar ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle yenildi.

5 gün boyunca Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergilendiği ve Malatya’nın Onur Konuğu olduğu Fuarda, Malatya’ya ait yöresel yemekler de Sahne Mutfak’da yapıldı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi tarafından Ekşili Dolma, Tırşik, Hilorik, Nardan Aşı, Kaburga Dolması gibi Diyarbakır Yöresel Lezzetleri yapılarak, bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşıldı, usta şefler tarafından düzenlenen söyleşilerde ise gastronominin tüm yönleri konuşuldu.

Diyarbakır’da 3’üncü Gurme Fuarı ise 11-15 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.