Diyarbakır, hazır giyimde dünyaya açılıyor

Diyarbakır, hazır giyimde dünyaya açılıyor
Hazır giyim sektöründe ihracatın artırılması için işbirliği konusunda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Güneydoğu Tekstil İşadamları Derneği (GÜNTİAD) ile birlikte ortak geliştirdiği URGE projesinin ilk toplantısı yapıldı.

Hazır giyim sektöründe ihracatın artırılması için işbirliği konusunda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Güneydoğu Tekstil İşadamları Derneği (GÜNTİAD) ile birlikte ortak geliştirdiği URGE projesinin ilk toplantısı yapıldı. Diyarbakırlı tekstil firmalarının dünyaya açılmasını sağlayacak proje kapsamında, 10 ülke ziyaret edilerek, ihracatın artırılması için görüşmeler yapılacak.

guntiad-(1).jpg

10 Ülke ziyaret edilecek

Diyarbakır'da tekstil sektöründe üretim yapan firmalar, dünyaya açılıyor. Diyarbakır OSB ile GÜNTİAD'ın işbirliği kuruluşu olduğu ve ortak hazırladığı URGE projesi, Ticaret Bakanlığı'nca kabul edildi. Proje kapsamında Katar, Irak, Suudi Arabistan, Cezayir, İtalya, Azerbeycan, Kazakistan, Fas, Ukrayna, Kuveyt olmak üzere 10 ülkeye gidecek Diyarbakırlı tekstilcilerin gidiş, dönüş, konaklama eğitim, danışmanlık ve tercümanlık giderlerinin yüzde 75'i bakanlık tarafından karşılanacak.

İş insanları tam kadro katıldı

Bu çerçevede şu ana kadar 15 firmanın katıldığı URGE projesinin ilk toplantısı dün akşam GÜNTİAD toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır OSB Başkanı Aziz Odabaşı, GÜNTİAD ve Tekstil İhtisas OSB Başkanı İhsan Oğurlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Şeyhmus Aydın, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, 2. OSB Başkanı Beşir Yılmaz, 1. OSB Başkan Vekili Mustafa Fidan, OSBÜK ve 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Özdoğan, OSB yönetim kurulu üyeleri Fadıl Oğurlu ve Veli İpek ile hazır giyim sektöründe üretim yapan firma temsilcileri katıldı.

Yol haritasının masaya yatırıldığı ilk URGE toplantısında, proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan, yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak, işbirliği içerisinde ihracat seferberliği için görüş alışverişinde bulunuldu. Şirketlerin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesine yönelik neler yapılması gerektiği konuşuldu. Toplantıda ayrıca Diyarbakırlı firmaların dış pazarlara açılmak, pazar faaliyetlerini geliştirmek, rekabet yeteneğini geliştirmek, düzenli ve sürdürülebilir gelir, kurumsal kapasitelerin arttırılması, kalite standartların iyileştirilmesi konularında neler yapılması gerektiği konuşuldu.

guntiad-(3).jpg

URGE projesi kapsamında ayrıca, yurt dışında yerleşik ithalatçı firmaların, kurum ve kuruluşların Türkiye’ye davet edilerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri, tesis ziyareti, meslek kuruluşu ziyaretleri yapmaları da hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.