Diyarbakır için Tarımsal Üretim Planlanması

Diyarbakır için Tarımsal Üretim Planlanması
Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde “Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komitesi” kuruldu.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde “Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komitesi” kuruldu. Komite, Diyarbakır’ın önümüzdeki üç yıllık Hayvansal Üretim Planlaması, Su Ürünleri Üretim Planlaması ve Bitkisel Üretim Planlamalarını hazırladı, raporu bakanlığa sundu.

Son yıllarda ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmeler ile küresel iklim değişikliği, su kısıtı, artan nüfus ve kentleşme gibi faktörler gıda arz güvenliğinin önemini artırdı. Bu amaçla hazırlanan yönetmelik; bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde tarım havzası veya işletme bazında üretimin planlanmasına esas iş ve işlemleri kapsıyor.

screenshot-3.pngYönetmelik ile arz güvencesinin temin edilmesi, verimliliğin artırılması ve tarımsal üretimin geliştirilmesi için iklim değişikliğini de dikkate alarak uygun ekolojilerde arz ve talep miktarı ile yeterlilik oranına göre tarımsal üretim planlaması ve tarımsal üretim planlanmasına esas olmak üzere üretim dönemleri itibarıyla ürün veya ürün grupları ile asgari ve azami üretim miktarlarının belirlenmesi amaçlanıyor. Yönetmelik kapsamında illerde kurulacak olan teknik komitelerce bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde 3 yıllık planlamalar yapılacak. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.