Diyarbakır kapılarını bu defa Yöresel Lezzetler Fuarı için açacak

Diyarbakır kapılarını bu defa Yöresel Lezzetler Fuarı için açacak
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile yapılacak olan 2. Diyarbakır Gurme Fuarına sayılı günler kaldı. Fuarda, 5 gün boyunca Diyarbakır’ın yöresel yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Kent turizmine katkı sunacak fuara ünlü şefler katılarak en iyi yemeği seçecek.

Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın 2. Düzenleniyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında 2. kez Diyarbakır’da

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile Tüyap Fuarcılık tarafından organize edilen Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın bu yıl ikincisi düzenleniyor.

Bölgenin gurme turizmine önemli katkılar sunacağına inandığımız ve Malatya’dan Aydın’a, Van’dan, Osmaniye’ye, Mersin’den Sivas’a, Kastamonu’dan Trabzon’a, Hatay’dan Kayseri’ye 45 ilden 5 gün boyunca Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği ve Malatya’nın Onur Konuğu olduğu Fuarda, Malatya’ya ait yöresel yemekler de Sahne Mutfak’da yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Yarışmalar ve yemek atölyeleri ile renklenecek ve 13 Kasım Çarşamba günü 21 metrelik Diyarbakır Çöreği ile açılışı yapılacak olan Fuar kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak Stand’da 5 gün boyunca Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri sergilenecek ve ziyaretçilerin tadım yapmaları sağlanacak.

Ünlü şef, gurme, akademisyen ve bloggerların de yer alacağı yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar ile renklenecek Fuar kapsamında,

•13 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Okan Üniversitesi arasında Gastronomi alanında işbirliği protokolü imzalanacak ve ortak çalışmaların startı verilecek.

•13 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin organizasyonu ile Dr. Ender Saraç tarafından yapılacak atölye çalışmasında Diyarbakır a özgü baharat ve otlarla sağlıklı beslenmeye dair tüyolar verilecek.

•13 Kasım Çarşamba günü Okan Üniversitesi tarafından Diyarbakır Bulgurlu Ekmeği’nin atölye çalışması yapılacak.

•13 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Diyarbakır’a özgü ürünlerin tanıtıldığı sergi düzenlenecek ve fuar boyunca açık olacak.

•14 Kasım Perşembe günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gastronomi Çalıştayı düzenlenecek.

•Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde Diyarbakır 2. Ulusal Pastacılık ve Aşçılık Yarışması düzenlenecek. 5 Gün boyunca Engelsiz, Evli Çiftler, Kreş ve İlkokul Öğrencileri/ Öğretmenleri, Lise Öğrencileri, Üniversite Öğrencileri ve Ustalar kategorilerinde düzenlenecek yarışma ile ziyaretçiler hoşça vakit geçirecekler.

•13 Kasım Çarşamba günü saat 14:30’da düzenlenecek olan Ciğer Tadım Atölyesinde Diyarbakır Ciğerinin püf noktaları ziyaretçilerle paylaşılacak.

•Fuar boyunca her gün Sahne Mutfak’da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisinin organizasyonuyla Diyarbakır Yöresel Yemekleri yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

•Fuar boyunca Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından Karacadağ pirinci ve Diyarbakır mercimeği ile yapılacak olan yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

•Fuar boyunca her gün Şeyhmus Alto tarafından kadayıf Atolyesi gerçekleştirilecek.

•Amida’nın Sofrası kitabının yazarı Diyarbakırlı Silva Özyerli 14-15-16 Kasım tarihlerinde Fuarda yer alarak, Diyarbakır’ın unutulmuş reçetelerini ziyaretçilerle paylaşacak.

•Geleneksel Kürt Mutfağı kitabının yazarı Ali Geyik ise Kürt Mutfağının unutulmuş lezzetlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

•Refika’nın Mutfağı Ekibinden Diyarbakırlı Burak Arpak tarafından ise Diyarbakır Çöreği ile ilgili bir Atölye Çalışması yapılacak.

•Öznur Arıkan Apaydın tarafından düzenlenecek peynir atölyesi ile evde peynir yapmanın püf noktaları ziyaretçilerle paylaşılacak.

•Glütensiz şef diye tanınan Süleyman Engin ise düzenleyeceği Atölye ile Glutensiz Beslenme konusunda bilinmeyenleri ziyaretçilerle paylaşacak.

•Fuara katılım sağlayan gastronomi yazarları, şefler, akademisyenler Karacadağ Kalkınma Ajansı organizasyonu ile kentte tarihi mekanları ziyaret edecek.

Fuara farklı illerden şef, blooger, gastronomi yazarı, akademisyen yaklaşık 50 kişi katılım sağlayacak ve yapacakları atölyeler, çalıştay ve yarışmalar ile ziyaretçiler ile buluşacak.

Bu yılki fuarı Ankara, Antalya, Çanakkale, Malatya, Tekirdağ, Batman, Doğubeyazıt, Van, Elazığ, Bingöl, Cizre, Nusaybin gibi farklı il ve ilçelerden yaklaşık 15 oda ve borsa heyet halinde ziyaret edecek.

Kentimizin tüm dinamiklerinin katkı da bulunduğu, başta Diyarbakır Valiliği, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile Tüyap organizasyonu ile gerçekleştirilmekte olduğumuz fuar kapsamında yerel kurumlarımız da stand açarak yöresel ürünler konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapacak. 

whatsapp-image-2019-11-10-at-14.49.08.jpeg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.