Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği Yaygınlaştırılacak

Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği Yaygınlaştırılacak
 Özel Haber
Her yıl adına festivaller düzenlenen Diyarbakır karpuzunun; yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve ekonomiye katkısı üzerine Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öncülüğünde bir çalıştay düzenleniyor.

Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın sembolü olan karpuz üzerine, her sene festivaller düzenleniyordu. Bu kez Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öncülüğünde ve İl Milli Eğitim ve Kayapınar Belediyesinin katılımıyla birlikte 26 Şubatta ‘Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği’ üzerine bir çalıştay düzenliyor.

Diyarbakır karpuzu yetiştiriciliği yapan çiftçilerin, Tarım Meslek Lisesi öğrencilerinin, Ziraat Fakültesi ve Tarım Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile ziraat mühendisleri katılacağı çalıştayda;

screenshot-2024-02-25-16-14-36-586-com-miui-gallery-001.jpg

Diyarbakır karpuzunun tipleri ve temel özelliklerinin ele alınacak, kaybolmaya yüz tutmuş karpuz tiplerinin tekrar yetiştiriciliğinin yapılmasına dikkat çekilecek. Ayrıca; daha önceden Diyarbakır’da yaygınca yapılan ‘kuyu karpuzu yetiştiriciliği’ tekrar gündeme taşınarak, yetiştirilmesi önerilecek.

Çalıştayda diğer bir konu da; karpuz yetiştiricilerin sorunları, çözüm önerileri, karpuzun yetiştirilmesinde üreticilerin karşılaştığı hastalıklar ve zararlılara dönük mücadele yöntemleri, yaygınlaştırılması ve ekonomiye katkısı anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.