Diyarbakır kayyımı mülakat sonuçlarını açıklamadı!

Diyarbakır kayyımı mülakat sonuçlarını açıklamadı!
TÜMBEL SEN Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Candar, kayyım yönetimindeki büyükşehir belediyesinin "Görevde Yükselme Sınavı" mülakatının sonucunun açıklanmadığını söyledi.

TİGRİS HABER - Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Ekim 2023’te yapmış olduğu “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı”nın sonuçlanmaması şeffaflık tartışmasını yeniden gündeme getirdi. 30 Ekim’de açıklanan sınav sonuçları doğrultusunda adaylar 18-22 Aralık tarihleri arasında mülakata aldı. Aradan geçen bir aya aşkın süreye rağmen mülakat sonuçları açıklanmıyor. Üyelerinin sınav başarı ortalamasının yüksek olduğunu belirten Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL SEN) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Candar, sürecin uzatılmasının “şeffaflık konusunda var olan kaygılarını arttırdığını” söyledi.

"Sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesinin gerekliliğini hatırlatıyoruz"

Konuya ilişkin açıklama yapan Candar, “8 Ekim 2023’te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı yapıldı. Sınav 30 Ekim 2023’ te açıklanan sonuçlarla birlikte 18-22 Aralık 2023 tarihleri arasında görevde yükselme ve unvan değişikliğine hak kazanan yerel yönetim emekçilerinin mülakatları yapıldı. Mülakat tarihinden itibaren bir ay geçmesine rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde oluşturulan komisyonun mülakat sonuçlarını açıklamaması şeffaf bir sürecin yürütülmediği konusunda TÜMBEL SEN Diyarbakır Şubesi olarak var olan kaygılarımızı artırmaktadır. İlgili kurumlara bu konu hakkında sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesinin gerekliliğini hatırlatır. Yapılacak her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında duracağımızı ve mülakat sonuçlarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” diye belirtti. (Kaynak: MA)

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum