Diyarbakır kayyuma hayır dedi!

Diyarbakır kayyuma hayır dedi!
Diyarbakır yüzde 62 oy oranı ile 31 Mart mahalli idareler seçiminde kayyuma hayır dedi.

Tigris Haber - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kesin olmayan sonuçlara göre, HDP’nin Büyükşehir Eşbaşkan adayları Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen yüzde 62’lik oy oranı ile kazandı. AK Parti büyükşehir adayı kayyum Cumali Atilla ise yaklaşık yüzde 30 oy oranında kaldı.

hdp-yerel--secim-kutlama-(1).jpg

Açıklanan seçim sonuçlarından sonra HDP Büyükşehir’i kazanırken, HDP il binası önünde toplanan kitle coşkulu kutlamalar gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde 57 milyon 93 bin 985 seçmenin oy kullanmasının beklendiği, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde sürpriz sonuçlar çıktı.

hdp-yerel--secim-kutlama-(3).jpg

Türkiye siyasal tarihinin ‘yerel seçim’ olmaktan çıkan ve bir genel seçim havasında gerçekleşen 31 Mart mahalli idareler seçimleri sona erdi.

Diyarbakır’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kayyum Cumali Atilla, kesin olmayan sonuçlara göre yüze 30 oy alırken, HDP’nin Büyükşehir Eşbaşkan adayları Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen yüzde 60 oy alarak seçildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar yüzde 70, Kayapınar yüzde 65, Yenişehir yüzde 60, Sur yüzde 55 ve Bismil yüzde 70, Çınar yüzde 40, Dizle yüzde 55, Eğil yüzde 55, Ergani yüzde 58, Hani yüzde 38, Hazro yüzde 52, Kocaköy yüzde 62, Kulp yüzde 45, Lice yüzde 82, Silvan yüzde 75 ile HDP derken,  Çüngüş yüzde 47 ve Çermik yüzde 41 ile AK Parti dedi.

2014 yerel seçimlerine göre bu seçimlerde AK Parti oy kaybederken, HDP ise oylarını arttırdı. HDP Bölgede Mardin, Siirt, Batman, Iğdır, Van, Hakkari’de belediyeleri alırken, AK Parti ise Şanlıurfa, Şırnak, Bitlis, Ağrı, Bingöl, Muş’ta ipi göğüsledi. Tunceli’de ise Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, HDP ve CHP’den fazla oy alarak belediye başkanlığını kazandı.

Diyarbakır'da birçok olayın yaşandığı seçimlerde, 3 bin 636 sandıkta 1 milyon 48 bin 250 kişinin oy kullandı. Diyarbakır’da seçim güvenliği için 8 bin 340 emniyet personeli ve 10 bin 364 jandarma personeli olmak üzere toplam 18 bin 704 güvenlik görevlisi görev yaptı.

hdp-yerel--secim-kutlama-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.