Diyarbakır kayyumunun yediği kadayıfı duyunca şaşıracaksınız!

Diyarbakır kayyumunun yediği kadayıfı duyunca şaşıracaksınız!
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, katıldığı bir halk buluşmasında kayyum döneminde yapılan harcamaları incelediklerini, çok lüks harcamaların gerçekleştiğini belirterek, “1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf yemişler, yüzlerce pahalı fincan takımları göndermişler, fiyatları 92 bin lira tutuyor.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde, HDP Eş Genel Başkanlarının katıldığı bir halk buluşması gerçekleştirildi.

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ile Pervin Buldan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Mızraklı, HDP’li vekillerin yanı sıra yüzlerce kişi tarafından belediye önünde karşılanan Temelli ve Buldan burada açıklama yaptı. İlk önce konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı “Çok sayıda sorun var ve borç var. Talanın fotoğrafını hep beraber izledik. Bizim işimizde zerre kadar talana yer yok. Her şey sizin yüreğiniz kadar saf olacak” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı burada yaptığı açıklamada, kayyum döneminde yapılan harcamaları incelediklerini, çok lüks harcamaların gerçekleştiğini ve detayların yakın bir zamanda paylaşılacağını söyledi.

Ben size sadece şunu söyleyeceğim. 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf yemişler, yüzlerce pahalı fincan takımları göndermişler, fiyatları 92 bin lira tutuyor. O fincan takımlarına giden 92 bin lira 460 ailenin bir aylık gıda desteğini sağlayabilirsiniz. 112 bin liralık masa takımı var, onunla 560 ailenin aylık gıda desteği karşılanır. Bizler yoksul esaslı önceliği her zaman birinci gündemimiz yapacağız, önceliğimiz insanlar ve ihtiyaçları olacak.”

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da kısa birer konuşma yaptılar.

Temelli: Toplumsal muhalefeti ittifaka çağırıyorum

Ardından konuşan Temelli de “Büyük bir başarıya hep birlikte imza artık. Mücadelemiz sürüyor demokrasi, barış bu ülkeye gelene kadar, tecrit kalkıncaya kadar devam edecek. Tekçi anlayışın nasıl bir istibdat dönemi uyguladığını çok iyi biliyoruz. Bu tarihi kültürü yok sayan anlayışı süpürdük artık. Kayyım hukukunun arkasında OHAL, OHAL’in arkasında da tecrit yatar. Kayyuma karşı çıkmak bir yerde demokrasi mücadelesi, bir yerde de OHAL ve tecridi kabul etmemektir. Mazbatasını alamamış belediye başkanlarımız meclis üyelerimiz, mazbatasını alamamış olması da OHAL devam ediyor demektir. Toplumsal muhalefetin tüm güçlerini demokrasi için ittifaka çağırıyorum. Gazeteciler, siyasetçiler, cezaevinde, yargı bağımsızlığını yitirmiş durumda. Demokrasi ittifakını geliştirerek bu ülkede buna son verebiliriz” dedi.

Buldan: Onlar kapattıkça biz açacağız

Ardından konuşan Buldan da şunları söyledi: “Halkımızın iradesiyle gasp edilen belediyeleri geri alarak onun gururunu yaşıyoruz. Bu belediyede Fırat Anlı, Gültan Kışanak’ın bize bırakmış olduğu irade vardı. Bu iradeye sahip çıkmış olduk. Halkın iradesine gasp 29 ay önce gerçekleşti. Gasp eden kayyım sizlerle değil, yandaşlarla halkın iradesini talan etti. Sizlerin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Kadın kurumları başta olmak üzere tüm kurumları kapatmak, tabelaları sökmek ilk icraatları oldu. Her yerde halkımızın iradesine saygısızlık yapıldı. Onalar kapattıkça biz açacağız, onlar yok ettikçe biz yeniden inşa edeceğiz. Tecrit sadece İmralı’da değil kayyım atanan belediyelerde, Türkiye’nin her yerinde barış ve özgürlüklere tecrit uygulanmaktadır. Bizler her türlü mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Bu belediyeyi biz almadık. Bizim olanı, sizin olanı aldık. Her türlü engellemeye rağmen büyük bir başarı elde ettik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum