Diyarbakır Edebiyat Evi’nin ocak ayı programı

Diyarbakır Edebiyat Evi’nin ocak ayı programı
 Özel Haber
Diyarbakır’da kültürel etkinlikler düzenleyen Wêjegeh Amedê (Diyarbakır Edebiyat Evi)’nin Ocak Ayı programı belli oldu.

TİGRİS HABER - Hikâye ve şiirlerine Zazacanın ses verdiği Bedriye Topaç, Vate Yayınları’ndan çıkan son şiir kitabı ‘Sebr’ ile 17 Ocak saat 18:30 ‘de konuğu oluyor.

Eleştirel yazıları ile tanınan Mıhemed Şarman, Kürtçe öykü ve roman çalışmalarının ardından, Everest Yayınları’ndan çıkan ‘Ölür Çünkü Babalar’ adlı Türkçe anlatı kitabıyla 19 Ocak saat 18:30’da Wêjegeh Amed’in konuğu oluyor.

Yazar Abdullah Aren Çelik’in; Ağrı Dağı’nı, Süphan’ı, Van Gölü’nü, Muş Ovası’nı sesiyle inletmiş Evdalê Zeynikê ile padişah fermanına isyan edip dağları mesken tutan Avşarların büyük ozanı Dadaloğlu'nun savaş meydanında karşılaşmasını hikâyenin merkezine aldığı.son romanı Revan’da, 13 Ocak günü saat 15:00’de

Literature Beyond Borders, proje ortaklarımızdan Paul Celan Literaturcentrum adına Gihîştin (Varmak) antolojisi yazarlarından Andriy Lyubka’yı 25 Ocak saat 18:30’da Wêjegeh Amed’de edebiyat severleri bekliyor.

Ayrıca Kürtçe çocuk edebiyatı yayıncılığına verdiği emekleri kadar, şiiriyle de tanınan; Mem Bawer 31 Ocak saat 18:30’da Wêjegeh Amed’in konuğu oluyor. Mem Bawer’e Kürtçe şiirin bir diğer sesi Roza Metîna da eşlik edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.