Diyarbakır Kitap Fuarı 9 gün boyunca kitapseverler ile buluşacak

Diyarbakır Kitap Fuarı 9 gün boyunca kitapseverler ile buluşacak
Bu yıl yedincisi düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı’nın süresi 9 güne çıktı. 28 Eylül 2019 tarihinde kapılarını açacak ve fuar 6 Ekim 2019 tarihine kadar devem edecek.

Fuar hakkında bilgi veren DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Odamız ve Diyarbakır Ticaret Borsası’nın desteği ile TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde organize edilen fuar geçmiş yılarda 6 gün yapılmaktaydı. Fuarın büyük ilgi görmesi, bölge düzeyinde ziyaretçileri ağırlaması nedeniyle bu yıl TÜYAP ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 9 güne çıkardık. Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuara 145 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılım sağlayacak. 9 gün boyunca söyleşi, imza günleri, panel, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 75 kültürel etkinlik düzenlenecek” bilgisi verdi.

Önemli isimler katılacak

Kaya, “ Kitap fuarı Diyarbakır için önemli bir fuar ve yayınevlerinin ilgi gösterdiği, desteklediği bir fuar. Salt Diyarbakır değil, bölge düzeyinde de ilgi görüyor ve ziyaretçi alıyor. Düzenlenen etkinlikler ile de dolu dolu bir fuar geçiyor. Bu yıl da aralarında Adnan Özyalçıner, Mıgırdiç Margosyan, Canan Tan, Ahmet Telli, Mine Söğüt, Ayşe Kulin, Altan Öymen, Aytül Akal, Hasan Ali Toptaş, İsmail Saymaz, Sara Şahinkanat, Ahmet Şimşirgil, Latife Tekin, Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Menteş, Feryal Saygılıgil, Kemal Hamamcıoğlu, Feride Çetin, Lal Laleş, Birsen Ekim Özen, Sinan Yağmur, Jaklin Çelik, Şener Özmen, Seray Şahiner, Selçuk Erdem, Kemal Varol, Ayşe Hür, Şeyhmus Diken, Berken Bereh, Gaye Boralıoğlu, Murat Özyaşar, Celîlê Celîl, Erdoğan Aydın, Toprak Işık, Gülseren Budayıcıoğlu, Rewhat, Selim Temo, Çiğdem Gündeş ve Vecdi Erbay’ın bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve çizer ziyaretçiler ile buluşuyor” şeklinde konuştu.

fuar.jpeg

Kaya, bu yıl Kitap Fuarı’nda özellikle çocuk etkinliklerine ağırlık verildiğini, ailelerin çocukları ile beraber ziyaret edebilecekleri ve etkinliklere katılabilecekleri bir fuar düzenleneceğini aktardı.

Kitap Fuarı’nın 2019 yılında düzenlenecek olan 3. fuar olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, Kasım ayında Gurme Fuarı düzenleneceğini, 2020 yılında TÜRSAB ve TÜYAP ile sağlanan işbirliği ile Diyarbakır Turizm Fuarı’nı düzenleyeceklerini söyledi.

Kaya, TÜYAP ile imzalanan 10 yıllık sözleşme sonrasında her yıl mevcut fuarların geliştirilmesi ve yeni ihtisas fuarlarının düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, tüm Diyarbakır halkını, okulları Kitap Fuarı’na davet etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.