Diyarbakır Kitap Fuarını 1 günde 25 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır Kitap Fuarını 1 günde 25 bin kişi ziyaret etti
Diyarbakır’da bu yıl 7. ‘si düzenlenen Kitap Fuarına kapılarını açtı. Dün açılışı yapılan kitap fuarına 25 bin kişi katılırken, yayın evleri ilgiden memnun.

Diyarbakır Ticaret Odası’nın desteği ile TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen Diyarbakır 7. Kitap Fuarı kapılarını dün ziyaretçilere açtı. Kitap Fuarında Türkçe ve Kürtçe kitaplar okuyucuyla buluştu. Fuara Diyarbakırlıların ilgisi büyük.

Büyük bir ilgi var

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Fuar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Deniz, önemli isimlerin katılımı ile açılan fuara büyük bir ilgilinin olduğunu belirterek, “İlk günde 25 bine yakın vatandaşımız fuarı ziyaret etti. Bu ilgiden hem biz hem yayıncılar oldukça memnun. Fuara 130 yayın evi katıldı. 9 günlük fuar boyunca 75 etkinlik yapılacak. Bildiğiniz gibi fuar ilk defa 9 güne çıkartıldı. Fuarın ikinci gününde de ilgi oldukça fazla. Fuar sonunda yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesini düşünüyoruz” dedi.

fuar3.jpg

Ulaşımla alakalı sıkıntıların olduğunu belirten Deniz, “İnsanlar kendi imkanlarıyla gelmeye çalışıyor.  Hafta içi birçok okuldan öğrenciler ziyaret edecek. Umarım ulaşımla alakalı sıkıntılar aşılır” şeklinde konuştu.

Okulların kapalı olmasına rağmen çocukların ve gençlerin ilgi gösterdiği fuar 9 Ekim tarihine kadar açık olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.