Diyarbakır Kızılay’ı için 'torpil' tartışması

Diyarbakır Kızılay’ı için 'torpil' tartışması
Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şubesi Başkanı Mesut Işık, hakkındaki “torpil” iddialarını yalanladı. Işık, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

TİGRİS HABER - Son günlerde Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık hakkında, “kayınbiraderini ve kız kardeşini müdür yaptı” iddiaları sosyal medyada bazı sahte hesaplardan paylaşıldı. İddialara göre, Işık kayınbiraderi Doktor Naif Yılmaz’ı Güneydoğu Bölge Kan Müdürü, kız kardeşini ise İl Kadın Kolları Başkanı yaptırmıştı.

‘Kız kardeşim yok’

Konu ile ilgili görüştüğümüz Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık iddiaları yalanladı. Kız kardeşinin olmadığını söyleyen Işık, “Kız kardeşim yok. Naif Bey, kayınbiraderim. Bölge Kan Müdürü. Bir yıldan fazla oldu. Genel Merkezimizin takdiri ile olan bir şey” dedi.

‘Algı operasyonu yürütülüyor’

Hakkında bilinçli bir şekilde karalama kampanyası yürütüldüğünü ileri süren Işık iddialarla ilgili şunları söyledi: “Seçimin yaklaşması nedeniyle, bizi karalayıp itibarsızlaştırma kampanyası yürütülüyor. Kızılay Diyarbakır’da önemli bir güven kazandı. Mağdur ve mahrum insanın yüreklerine dokunduk, dokunuyoruz. Tamamen bir algı operasyonu.”

Mesut Işık, iddia sahipleri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını, sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini ifade etti.

Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu 2019 yılının Şubat ayında gerçekleştirilmiş, 167 delegeden 121'inin oyunu alan Mesut Işık, Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şubesi'ne başkan olarak seçilmişti. (Tigris Haber)


 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum