Diyarbakır maviyi korumalı

Diyarbakır maviyi korumalı
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Ulucami önündeki çay sohbetleri ve Sur’daki yoğun kalabalıklar sosyal mesafeye tezat oluşturarak, virüsün yayılmasına zemin hazırlıyor.

TİGRİS HABER - Türkiye'de koronavirüs risk haritasında düşük riskli iller arasında yer alarak mavi kategoride sınıflandırılan Diyarbakır'da da kontrollü normalleşmeyle birlikte ulu Camii önündeki çay sohbetleri de başladı.

Kontrollü normalleşme yine yanlış anlaşılıyor

sur-tigris.jpg

Cuma namazı öncesi güneşin yüzünü göstermesiyle beraber tarihi Ulucami önündeki çay sohbetleri de kalabalıklaştı. Kontrollü normalleşmenin sürdüğü Diyarbakır’da Cadde ve sokaklardaki insan sirkülâsyonu artarken, kent ekonomisinin can damarı olan Sur’da da ciddi kalabalıklar oluşmaya başladı. Normalleşmeyi serbestlik olarak algılayan vatandaşlar vaka sayısının yeniden yükselmesine adeta davetiye çıkarıyor. Sosyal mesafenin uygulanmasına imkân bırakmayan kalabalık ortamlarda yan yana yürümek şöyle dursun, dip dibe atılan kürsülerdeki çay sohbetleri de virüsün yeniden pik yapmasına zemin hazırlıyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.